iltasyazilim
FD Üye
Harumaki (Sebzeli Çin Böreği) Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet hazır yufka
*2 adet havuç
*1 adet kırmızı kapya biber
*1 adet pırasa
*1 kase kültür mantarı
*Yarım çay bardağı su
*1 çay kaşığı köri
*1 çay kaşığı kimyon
*İsteğe bağlı konserve mısır
*İsteğe bağlı yeşil soğan
*Tuz
*Karabiber
Dışına bulamak için:
*1 kase galeta unu
*1 adet yumurta akı
Harumaki (Sebzeli Çin Böreği) Tarifi Yapılışı
1
*Dünya mutfağından bi tarif ile karşınızdayım?İsmi bi acayip ama tadı parmakları ısırttırır HARUMAKİ
*Standart lezzetlerin dışına çıkmayı sevenlerdenseniz inanın bu tarif tam sizlik?
*Hazır yufkayı 6 ya bölelim Yahut Sigara böreklik üçgen yufkalardan kullanabilirisiniz daha pratik olacağından dolayı Bu tarifi 2 kat yufka ile yapanlarda var o size kalmış bi aşama Ben tek kat hamur ile yapıyorum
*Kültür mantarını yıkayalım
*Dışındaki zarını soyalım
*İncecik kıyalım, kırmızı kapya biber ile pırasayıda jülyen doğrayalım
*Havuçların kabuklarını soyup rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim
*1 adet küçük kuru soğanda ekleyebilirsiniz yada 1 dal taze soğan
*Tavaya hepsini alalım
*Orta ateşte sebzeleri zeytinyağı ile soteleyelim
*Sotelenince yarım çay bardağı suyu ekleyelim Suyu çekene kadar iyice sotelemeye devam edelim
*Baharat olarak köri kimyon ve tuz ekleyip, İç harcımızı ocaktan alalım
*Yufkaların ortasına 12 yemek kaşığı kadar iç harçtan koyup sigara böreği şeklinde saralım
*Hepsini aynı işlemden geçirdikten sonra Önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayalım
*Tavaya sıvı yağı alalım, Sıvıyağ kızarınca börekleri kızartmaya başlayalım
*Kızaran börekleri havlu kağıt üstüne alıp fazla yağın emilmesini sağlayalım
*Yanında dilerseniz soya sosu ile servis edebilirsiniz
*Kızartmak yerine aynı işlemleri uygulayıp fırına da verebilirsiniz
*Yeni tariflerimde tekrar görüşmek üzere
*6 adet hazır yufka
*2 adet havuç
*1 adet kırmızı kapya biber
*1 adet pırasa
*1 kase kültür mantarı
*Yarım çay bardağı su
*1 çay kaşığı köri
*1 çay kaşığı kimyon
*İsteğe bağlı konserve mısır
*İsteğe bağlı yeşil soğan
*Tuz
*Karabiber
Dışına bulamak için:
*1 kase galeta unu
*1 adet yumurta akı
Harumaki (Sebzeli Çin Böreği) Tarifi Yapılışı
1
*Dünya mutfağından bi tarif ile karşınızdayım?İsmi bi acayip ama tadı parmakları ısırttırır HARUMAKİ
*Standart lezzetlerin dışına çıkmayı sevenlerdenseniz inanın bu tarif tam sizlik?
*Hazır yufkayı 6 ya bölelim Yahut Sigara böreklik üçgen yufkalardan kullanabilirisiniz daha pratik olacağından dolayı Bu tarifi 2 kat yufka ile yapanlarda var o size kalmış bi aşama Ben tek kat hamur ile yapıyorum
*Kültür mantarını yıkayalım
*Dışındaki zarını soyalım
*İncecik kıyalım, kırmızı kapya biber ile pırasayıda jülyen doğrayalım
*Havuçların kabuklarını soyup rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim
*1 adet küçük kuru soğanda ekleyebilirsiniz yada 1 dal taze soğan
*Tavaya hepsini alalım
*Orta ateşte sebzeleri zeytinyağı ile soteleyelim
*Sotelenince yarım çay bardağı suyu ekleyelim Suyu çekene kadar iyice sotelemeye devam edelim
*Baharat olarak köri kimyon ve tuz ekleyip, İç harcımızı ocaktan alalım
*Yufkaların ortasına 12 yemek kaşığı kadar iç harçtan koyup sigara böreği şeklinde saralım
*Hepsini aynı işlemden geçirdikten sonra Önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayalım
*Tavaya sıvı yağı alalım, Sıvıyağ kızarınca börekleri kızartmaya başlayalım
*Kızaran börekleri havlu kağıt üstüne alıp fazla yağın emilmesini sağlayalım
*Yanında dilerseniz soya sosu ile servis edebilirsiniz
*Kızartmak yerine aynı işlemleri uygulayıp fırına da verebilirsiniz
*Yeni tariflerimde tekrar görüşmek üzere