Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Harumaki (Sebzeli Çin Böreği)

Harumaki (Sebzeli Çin Böreği)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Harumaki (Sebzeli Çin Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

*6 adet hazır yufka
*2 adet havuç
*1 adet kırmızı kapya biber
*1 adet pırasa
*1 kase kültür mantarı
*Yarım çay bardağı su
*1 çay kaşığı köri
*1 çay kaşığı kimyon
*İsteğe bağlı konserve mısır
*İsteğe bağlı yeşil soğan
*Tuz
*Karabiber

Dışına bulamak için:


*1 kase galeta unu
*1 adet yumurta akı

Harumaki (Sebzeli Çin Böreği) Tarifi Yapılışı
1
*Dünya mutfağından bi tarif ile karşınızdayım?İsmi bi acayip ama tadı parmakları ısırttırır HARUMAKİ
*Standart lezzetlerin dışına çıkmayı sevenlerdenseniz inanın bu tarif tam sizlik?
*Hazır yufkayı 6 ya bölelim Yahut Sigara böreklik üçgen yufkalardan kullanabilirisiniz daha pratik olacağından dolayı Bu tarifi 2 kat yufka ile yapanlarda var o size kalmış bi aşama Ben tek kat hamur ile yapıyorum
*Kültür mantarını yıkayalım
*Dışındaki zarını soyalım
*İncecik kıyalım, kırmızı kapya biber ile pırasayıda jülyen doğrayalım
*Havuçların kabuklarını soyup rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim
*1 adet küçük kuru soğanda ekleyebilirsiniz yada 1 dal taze soğan
*Tavaya hepsini alalım
*Orta ateşte sebzeleri zeytinyağı ile soteleyelim
*Sotelenince yarım çay bardağı suyu ekleyelim Suyu çekene kadar iyice sotelemeye devam edelim
*Baharat olarak köri kimyon ve tuz ekleyip, İç harcımızı ocaktan alalım
*Yufkaların ortasına 12 yemek kaşığı kadar iç harçtan koyup sigara böreği şeklinde saralım
*Hepsini aynı işlemden geçirdikten sonra Önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayalım
*Tavaya sıvı yağı alalım, Sıvıyağ kızarınca börekleri kızartmaya başlayalım
*Kızaran börekleri havlu kağıt üstüne alıp fazla yağın emilmesini sağlayalım
*Yanında dilerseniz soya sosu ile servis edebilirsiniz
*Kızartmak yerine aynı işlemleri uygulayıp fırına da verebilirsiniz
*Yeni tariflerimde tekrar görüşmek üzere
 

Similar threads

Sebzeli Çin Böreği Malzemeleri 2 adet yufka 1 adet havuç – ince uzun doğranmış 2 adet kırmız biber – ince uzun doğranmış 2 adet kabak – ince uzun doğranmış ( çekirdekli kısımları hariç ) 1 adet pırasa – ince uzun doğranmış ¼ beyaz lahana – ince uzun doğranmış 2 yemek kaşığı soya sosu ½...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Sebzeli Çin Böreği Tarifi İçin Malzemeler *2 yufka *1 halka doğranmış kuru soğan *1 uzun inçe doğranmış havuç *2 uzun ince doğranmış kırmızı biber *2 uzun ince doğranmış yeşil biber *1 uzun ince doğranmış patates *Tuz *Karabiber *3 yemek kaşığı zeytinyağı İsteğe bağlı; *12 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Çayınızın yanında ya da tek başına bir öğün olarak yiyebileceğiniz bir tarifle karşınızdayız; Çin böreği. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık bu tarifin iç harcında sebze ya da arzuya göre tavuk eti kullanılabiliyor. Dış kısmını saran galeta unu ile farklı bir lezzet alan Çin böreğini denemeyen yok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Sebzeli Kış Böreği Tarifi İçin Malzemeler *5 adet yufka Sosu için; *2 adet yumurta *1 adet maden suyu *2 kaşık yoğurt *Yarım bardak süt *Tuz *5 kaşık sıvı yağ İç malzemesi; *3 adet pırasa *1 büyük boy havuç *3 adet patates *1 çay kaşığı kori *5 kaşık sıvı yağ Sebzeli Kış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
MALZEMELER 3 adet yufka 2 adet yumurtanın akı 45 çorba kaşığı sıvıyağ 34 adet orta boy pırasa 1 adet orta boy havuç 1 orta boy kuru soğan 3 adet beyaz lahana yaprağı 1,5 su bardağı süt 1 kase galeta unu tuz karabiber HAZIRLANIŞI Soğanı ince kıyın, sıvıyağda kavurun Ardından çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
858,480Konular
981,419Mesajlar
29,589Kullanıcılar
soylubrcSon üye
Üst Alt