iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler 1 kilo koyun kıyması (bir defa çekilmiş) 2 dilim ekmek 2 adet havuç 2 kaşık un 2 kaşık tereyağı 1 bardak süt 2 adet yumurta karabiber
Yapılışı
Ekmek ıslatılır, iyice ezilir Kıymayla karıştırılır Yumurta, tuz ve karabiber konur Hazırlanan bu kıyma yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır Ayrı bir tencerede yağ eritilir, içine konan un pembeleşirken, süt ilave edilerek bir beyaz salça elde edilir Havuçlar haşlanır, kibrit çöpü gibi ince ince kesilip salçaya katılır
Yumurta büyüklüğünde kesilen kıymaların parmakla içi açılır Bu salçalar içlerine doldurulur Deliği tekrar kapatılır Kızgın yağda kızartılır Servis tabağıyla sofraya getirilir
Yapılışı
Ekmek ıslatılır, iyice ezilir Kıymayla karıştırılır Yumurta, tuz ve karabiber konur Hazırlanan bu kıyma yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır Ayrı bir tencerede yağ eritilir, içine konan un pembeleşirken, süt ilave edilerek bir beyaz salça elde edilir Havuçlar haşlanır, kibrit çöpü gibi ince ince kesilip salçaya katılır
Yumurta büyüklüğünde kesilen kıymaların parmakla içi açılır Bu salçalar içlerine doldurulur Deliği tekrar kapatılır Kızgın yağda kızartılır Servis tabağıyla sofraya getirilir