iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
500 gr kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
1 soğan
1 yumurta
4 çorba kaşığı domates suyu
1 kahve fincanı su
Tuz
karabiber
kimyon
2 domates
Patates püresi için:
2 patates
10 gr tereyağı
2 çorba kaşığı süt
Tuz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tarif
Püre için patateslerin kabuklarını soyup yıkayın
Dilimleyip tencereye alın
Üzerini kapatacak kadar su ilave edin
Haşlayıp süzün
Ezip tereyağı, süt, rendelenmiş kaşarpeyniri ve tuz ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın
Sıkma torbasına aktarıp köftelerin üzeri için bir kenarda bekletin
Köfte için ekmek içlerini ıslatıp ufalayın
Soğanı soyup rendeleyin ve suyunu süzün
Derin bir kapta kıyma, rendelenip suyu sıkılmış soğan, 1 yumurta, ufalanmış ekmek içleri, tuz ve baharatı
karıştırarak yoğurun
Kıymadan küçük cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde yassı köfteler elde edin
Her köftenin içini patates püresi yerleşecek şekilde çukurlaştırın
Yağlanmış fırın tepsisine köfteleri yan yana dizin
160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin
Fırından alıp (fırını sıcak tutun) üzerlerine patates püresinden sıkma torbası yardımıyla çukurların içini doldurucak şekilde sıkın Köftelerin altına kalınca dilimlenmiş domatesler, üzerlerinede domates püresini gezdirerek dökün
Tekrar fırına verip 10 dakika daha pişirin
Fırından alıp sıcak servis yapın
500 gr kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
1 soğan
1 yumurta
4 çorba kaşığı domates suyu
1 kahve fincanı su
Tuz
karabiber
kimyon
2 domates
Patates püresi için:
2 patates
10 gr tereyağı
2 çorba kaşığı süt
Tuz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tarif
Püre için patateslerin kabuklarını soyup yıkayın
Dilimleyip tencereye alın
Üzerini kapatacak kadar su ilave edin
Haşlayıp süzün
Ezip tereyağı, süt, rendelenmiş kaşarpeyniri ve tuz ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın
Sıkma torbasına aktarıp köftelerin üzeri için bir kenarda bekletin
Köfte için ekmek içlerini ıslatıp ufalayın
Soğanı soyup rendeleyin ve suyunu süzün
Derin bir kapta kıyma, rendelenip suyu sıkılmış soğan, 1 yumurta, ufalanmış ekmek içleri, tuz ve baharatı
karıştırarak yoğurun
Kıymadan küçük cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde yassı köfteler elde edin
Her köftenin içini patates püresi yerleşecek şekilde çukurlaştırın
Yağlanmış fırın tepsisine köfteleri yan yana dizin
160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin
Fırından alıp (fırını sıcak tutun) üzerlerine patates püresinden sıkma torbası yardımıyla çukurların içini doldurucak şekilde sıkın Köftelerin altına kalınca dilimlenmiş domatesler, üzerlerinede domates püresini gezdirerek dökün
Tekrar fırına verip 10 dakika daha pişirin
Fırından alıp sıcak servis yapın