Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hasan Sekr Dımaşki Kimdir Kısaca

Hasan Sekr Dımaşki Kimdir Kısaca
0
105

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Hasan Sekr Dımaşki Kısaca Hayatı

Hasan Sekr Dımaşki Kısaca Yaşamı

Hasan Sekr Dımaşki Şam'da yetişen evliyalardandır İsmi Hasan Sekr Dımaşki'dir Doğum tarihi bilinmemektedir 1889 (H1307) senesi Dımaşk'ta vefat etti Dahdah kabristanlığına defnedildi

Talebesi elHac Ahmed Hamevi anlatır: Otuz sene icinde hocamın bircok kerametlerini gordum İclerinden benimle alakalı bir kerameti de şu idi: Hanımım doğum yaptı Bir erkek evladım oldu Ama cok gecmeden oğlum oldu Annesi buyuk bir uzuntu icerisinde ağlamaya başladı Bu durumu hocam Hasan Sekr Dımaşki hazretleri oğrenince bize geldi ve olen cocuğuma dokunup; Hayır o olmedi yaşayacak!buyurdu O esnada cocuk ağlamaya başladı Allahu teala onun bereketine oğluma hayat vermişti Oğlum, hocamın vefatına kadar yaşadı Hocamın vefatından sonra o da vefat etti

Dımaşk'ta bir kısım insanlar onun keramet sahibi bir veli olduğuna inanmazlardı Bir gun onu kır gezintisine cağırdılar Hasan Sekr de onların davetini kabUl etti ve beraberce kırlara cıktılar Bir muddet gezintiden sonra bir yere oturdular İclerinden Muhyiddin EbU Lubde kendisinden mutlaka bir keramet gostermesini rica etti Hasan Sekr hazretleri de bu arzu uzerine; Bana yuz kadar halis olmayan gumuş parcacıklarından getirinizbuyurdu Hemen o kucuk karışık parcalardan bulup verdiler Hasan Sekr Dımaşki hazretleri besmele cekip o parcaları ağzına attı ve yuttu Daha sonra oturdu Ayağa kalktığında paltosu altından yuz kadar halis altın lirası cıktı Bu hale herkes şaştı Altınları Muhyiddin EbU Lubde aldı Oradakiler hep birlikte Hasan Sekr Dımaşki'den ozur dileyip onun buyuk bir veli olduğunu soylediler Muhyiddin EbU Lubde aldığı o altınlarla ticaret yapıp Şam bolgesinin en zenginlerinden oldu

Yine Ahmed Hamevi anlatır: Hocamın ihtiyacı olan şeyleri alır, getirirdim Hocam bana para vereceğinde elini duvarlardan birine uzatır O sırada eline paralar dolar, o da bana verirdi Bu hale defalarca şahid oldum

858,506Konular
983,077Mesajlar
33,114Kullanıcılar
moleqySon üye
Üst Alt