iltasyazilim
FD Üye
Haşhaş Ezmeli Mercimekli Bükme Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta
*1 kilo un
*Su
*Tuz
Arası için;
*Sürtülmüş haşhaş
*Zeytinyağı
İçi için;
*2 su bardağı mercimek
*1 adet soğan
*1 çorba kaşığı tereyağı
*Zeytinyağı
*1 tepeleme çorba k salça (Domates biber karışık)
*Tuz
Haşhaş Ezmeli Mercimekli Bükme Tarifi Yapılışı
1
*Bir kapta hamur için olan malzemeleri karıştırıp suyla ele yapışmayacak bir hamur olana kadar kıvamını ayarlayın
*Hamuru 4 bezeye ayırın
*Her bir bezeyi ince açın
*Sürtülmüş haşhaş ile zeytinyağı karıştırıp bir kapta yumuşatın
*Açtığınız yufkaya sürün
*Sonra yufkayı rulo yapın ve geniş aralıklarla tekrar kesin ve tekrar açın
*İçine mercimekli harcı koyup kapatın(Yağda soğanı ve salçayı kavurun ve tuz ilave edin
*Haşlanmış mercimeği de ekleyip karıştırın )
*Üzerine tekrar haşhaşlı harcı sürün
*200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta
*1 kilo un
*Su
*Tuz
Arası için;
*Sürtülmüş haşhaş
*Zeytinyağı
İçi için;
*2 su bardağı mercimek
*1 adet soğan
*1 çorba kaşığı tereyağı
*Zeytinyağı
*1 tepeleme çorba k salça (Domates biber karışık)
*Tuz
Haşhaş Ezmeli Mercimekli Bükme Tarifi Yapılışı
1
*Bir kapta hamur için olan malzemeleri karıştırıp suyla ele yapışmayacak bir hamur olana kadar kıvamını ayarlayın
*Hamuru 4 bezeye ayırın
*Her bir bezeyi ince açın
*Sürtülmüş haşhaş ile zeytinyağı karıştırıp bir kapta yumuşatın
*Açtığınız yufkaya sürün
*Sonra yufkayı rulo yapın ve geniş aralıklarla tekrar kesin ve tekrar açın
*İçine mercimekli harcı koyup kapatın(Yağda soğanı ve salçayı kavurun ve tuz ilave edin
*Haşlanmış mercimeği de ekleyip karıştırın )
*Üzerine tekrar haşhaşlı harcı sürün
*200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin