iltasyazilim
FD Üye
Haşhaş Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yağ
*Yarım su bardağı süt
*1 su bardağı mavi haşhaş
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
Haşhaş Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetini yapıyoruz
*Malzemelerimizi tencereye aldıktan sonra ateşe koyuyoruz ve şerbeti kaynamaya bırakıyoruz
*Kaynamaya başladıktan sonra 15 dk tutuyoruz ve 15 dk sonra altını kapatıp ocaktan alıyoruz
*Daha sonra başka bir kapta kek hamurumuzu hazırlıyoruz
*3 yumurta ve 1 bardak şekerimizi köpürene kadar çırpıyoruz
*Burası çok önemli çünkü ne kadar çok çırparsak o kadar süngerimsi ve kabarık oluyor kek
*Daha sonra sıvı yağ sütü ekleyip yine karıştırıyoruz
*Ardından mavi haşhaş irmik ekleyip karıştırıyoruz
*En son un vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz, iyice karıştırdıktan sonra yağladığımız tepsi yada borcamımıza döküyoruz
*Fırını önceden 180 derecede ısıtmamız lazım
*Fırına koyuyoruz ve 3035 dk pişiriyoruz
*Kekimiz pişerken biz ayni zamanda kremşantisini yapıyoruz
*Dolaba koyuyoruz Kekimiz piştikten sonra 20 dk kadar bekleyip ılınmış* olan şerbetimizi üstüne döküyoruz
*Kremşantisini de sürdükten sonra 2 saat kadar buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz
*Afiyet olsun*?
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yağ
*Yarım su bardağı süt
*1 su bardağı mavi haşhaş
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
Haşhaş Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetini yapıyoruz
*Malzemelerimizi tencereye aldıktan sonra ateşe koyuyoruz ve şerbeti kaynamaya bırakıyoruz
*Kaynamaya başladıktan sonra 15 dk tutuyoruz ve 15 dk sonra altını kapatıp ocaktan alıyoruz
*Daha sonra başka bir kapta kek hamurumuzu hazırlıyoruz
*3 yumurta ve 1 bardak şekerimizi köpürene kadar çırpıyoruz
*Burası çok önemli çünkü ne kadar çok çırparsak o kadar süngerimsi ve kabarık oluyor kek
*Daha sonra sıvı yağ sütü ekleyip yine karıştırıyoruz
*Ardından mavi haşhaş irmik ekleyip karıştırıyoruz
*En son un vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz, iyice karıştırdıktan sonra yağladığımız tepsi yada borcamımıza döküyoruz
*Fırını önceden 180 derecede ısıtmamız lazım
*Fırına koyuyoruz ve 3035 dk pişiriyoruz
*Kekimiz pişerken biz ayni zamanda kremşantisini yapıyoruz
*Dolaba koyuyoruz Kekimiz piştikten sonra 20 dk kadar bekleyip ılınmış* olan şerbetimizi üstüne döküyoruz
*Kremşantisini de sürdükten sonra 2 saat kadar buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz
*Afiyet olsun*?