iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı 2 Renkli Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin (250 gram)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 su bardağı şeker
*2 yumurta
*Aldığı kadar un (3 5 bardak civari)
*Haşhaş
*3 yemek kaşığı kakao
Şerbeti için;
*1 su bardağı şeker
*1 buçuk su bardağı su
Haşhaşlı 2 Renkli Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı Şekerpare tadında hızla yapabileceğiniz şerbetini dökmeden kurabiye gibi buzlukta muhafaza edeceğiniz bir tatlı ?
Yumurta, şeker, kabartma tozu vanilya ve margarinimizi güzelce yoğurup yavaş yavaş dikkatlice unumuzu ekleyerek yağlı ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz
Oluşan hamurumuzu 2 eşit parçaya bölüyoruz
Ayrılan bir parçasına kakaomuzu ekleyerek bu şekilde de yoğurarak 2 hamurumuzu elde ediyoruz
Hazırlanan hamurlarımızı ceviz büyüklüğünde parçalar halinde haşhaşa bulayıp yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz
Tek hamurdan 2 farklı lezzet elde ediyoruz isterseniz beyaz olan hamurumuza limon yada portakal suyu ekleyebilirsiniz
Hazırlanan hamurlarımız önceden ısınan 200 derecelik fırında üzeri çatlayana kadar dikkatlice pişiriyoruz
Hamurunuz pişerken 1 su bardağı şeker ile 1 buçuk su bardağı suyu karıştırarak şekeri eritiyoruz
Fırından çıkarttığımız kurabiyeleri 2 dakika sonra kaynatmadan hazırladığımız soğuk şerbete sokup çıkartıyoruz
Servise hazır hale getiriyoruz
Toplamda büyüklüğüne bağlı olarak 35 40 adet elde ediliyor
*1 paket margarin (250 gram)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 su bardağı şeker
*2 yumurta
*Aldığı kadar un (3 5 bardak civari)
*Haşhaş
*3 yemek kaşığı kakao
Şerbeti için;
*1 su bardağı şeker
*1 buçuk su bardağı su
Haşhaşlı 2 Renkli Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı Şekerpare tadında hızla yapabileceğiniz şerbetini dökmeden kurabiye gibi buzlukta muhafaza edeceğiniz bir tatlı ?
Yumurta, şeker, kabartma tozu vanilya ve margarinimizi güzelce yoğurup yavaş yavaş dikkatlice unumuzu ekleyerek yağlı ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz
Oluşan hamurumuzu 2 eşit parçaya bölüyoruz
Ayrılan bir parçasına kakaomuzu ekleyerek bu şekilde de yoğurarak 2 hamurumuzu elde ediyoruz
Hazırlanan hamurlarımızı ceviz büyüklüğünde parçalar halinde haşhaşa bulayıp yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz
Tek hamurdan 2 farklı lezzet elde ediyoruz isterseniz beyaz olan hamurumuza limon yada portakal suyu ekleyebilirsiniz
Hazırlanan hamurlarımız önceden ısınan 200 derecelik fırında üzeri çatlayana kadar dikkatlice pişiriyoruz
Hamurunuz pişerken 1 su bardağı şeker ile 1 buçuk su bardağı suyu karıştırarak şekeri eritiyoruz
Fırından çıkarttığımız kurabiyeleri 2 dakika sonra kaynatmadan hazırladığımız soğuk şerbete sokup çıkartıyoruz
Servise hazır hale getiriyoruz
Toplamda büyüklüğüne bağlı olarak 35 40 adet elde ediliyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.