iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı 5 Dakika Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı portakal veya limon kabuğu rendesi *kabuğu rendesi
*Aldığı kadar un ( 200 ml’lik bardakla 15 su bardağı un kullandım)
Dış Kısmını Bulamak İçin :
*Haşhaş
Şerbeti için :
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*
Haşhaşlı 5 Dakika Tatlısı Tarifi Yapılışı Pratik, 5 dakikada hazırlayabileceğiniz, dışı çıtır içi yumuşacık ağızda dağılan nefis bir tatlı… *Her zaman yapabileceğiniz, şerbetini çekmedi, şekerlendi, tarif tutmadı derdi olmayan, garantili bir tarif… Üstelik *yaklaşan bayram içinde nefis bir öneri…
1
*Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp, yoğurun
*Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayın
*Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın
*Ardından haşhaşa bulayıp, yağlanmış dikdörtgen borcama dizin
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin(bu süre fırından fırına değişebilir)
*Tatlılar pişerken şerbetini hazırlayın
*Şekeri ve suyu bir kasenin içine koyup, şeker tamamen eriyene kadar iyice karıştırın
*Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı geçtikten sonra, soğuk şerbeti gezdirip, üzerini bir tepsiyle kapatın ve şerbetini tamamen çekmesini bekleyin
*Şerbetini çektikten sonra soğumasını bekleyip, afiyetle tüketin
Portakal veya limon kabuğu yerine vanilya da kullanabilirsiniz Bu ölçülerden 28 adet tatlı elde ettim Bu sayı yaptığınız boyuta göre değişir
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı portakal veya limon kabuğu rendesi *kabuğu rendesi
*Aldığı kadar un ( 200 ml’lik bardakla 15 su bardağı un kullandım)
Dış Kısmını Bulamak İçin :
*Haşhaş
Şerbeti için :
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*
Haşhaşlı 5 Dakika Tatlısı Tarifi Yapılışı Pratik, 5 dakikada hazırlayabileceğiniz, dışı çıtır içi yumuşacık ağızda dağılan nefis bir tatlı… *Her zaman yapabileceğiniz, şerbetini çekmedi, şekerlendi, tarif tutmadı derdi olmayan, garantili bir tarif… Üstelik *yaklaşan bayram içinde nefis bir öneri…
1
*Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp, yoğurun
*Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayın
*Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın
*Ardından haşhaşa bulayıp, yağlanmış dikdörtgen borcama dizin
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin(bu süre fırından fırına değişebilir)
*Tatlılar pişerken şerbetini hazırlayın
*Şekeri ve suyu bir kasenin içine koyup, şeker tamamen eriyene kadar iyice karıştırın
*Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı geçtikten sonra, soğuk şerbeti gezdirip, üzerini bir tepsiyle kapatın ve şerbetini tamamen çekmesini bekleyin
*Şerbetini çektikten sonra soğumasını bekleyip, afiyetle tüketin
Portakal veya limon kabuğu yerine vanilya da kullanabilirsiniz Bu ölçülerden 28 adet tatlı elde ettim Bu sayı yaptığınız boyuta göre değişir
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun