iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Açma Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı süt (Ilık)
*2 su bardağı yağ
*2 yumurta akı (Sarısı üzeri için)
*Yarım su bardağı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı maya
*Aldığı kadar un
Arası için
*Haşhaş
Haşhaşlı Açma Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle kuru mayayı kabımızın içine alıyoruz
*Üzerine ılık sütü dökerek mayamızı aktif hale getiriyoruz
*Sonra diğer sıvılarımızı alıyoruz
*Sonrasında unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz
*Yarım saat 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz
*O sırada haşhaşımızı biraz suyla açarak kenarı bırakalım
*Mayalanan hamurumuzu tezgaha koyup elimizle açıp biraz inceltelim
*Arasına haşhaşı sürelim hepsine sonrasında şerit şerit keselim ve kıvıra kıvıra pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizelim
*180 derecelik fırınımızda pişirelim ?? afiyet olsun
*2 su bardağı süt (Ilık)
*2 su bardağı yağ
*2 yumurta akı (Sarısı üzeri için)
*Yarım su bardağı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı maya
*Aldığı kadar un
Arası için
*Haşhaş
Haşhaşlı Açma Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle kuru mayayı kabımızın içine alıyoruz
*Üzerine ılık sütü dökerek mayamızı aktif hale getiriyoruz
*Sonra diğer sıvılarımızı alıyoruz
*Sonrasında unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz
*Yarım saat 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz
*O sırada haşhaşımızı biraz suyla açarak kenarı bırakalım
*Mayalanan hamurumuzu tezgaha koyup elimizle açıp biraz inceltelim
*Arasına haşhaşı sürelim hepsine sonrasında şerit şerit keselim ve kıvıra kıvıra pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizelim
*180 derecelik fırınımızda pişirelim ?? afiyet olsun