iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket yaş maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İçi için;
*350 gram haşhaş(marketten alabilirsiniz)
*5 yemek kaşığı sıvı yağ
*Bir çimdik tuz
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Sıvı yağ
*Çörek otu
Açmak için;
*Nişasta
*Un
Arası için;
*Sıvı yağ
Haşhaşlı Börek Tarifi Yapılışı Hamur için ılık sütün içine maya ve şeker atılır 5 dakika erimesi beklenir Yoğurt oda sıcaklığında olmalı (soğuk olursa sütü soğutur ve maya aktif hale gelmez) Süt, yoğurt ve sıvı yağ karıştırılır Un elenerek kontrollü bir şekilde eklenir Çok yumuşak bir hamur elde edilir Hamurunuz ele yapışır kıvamda olmalı 2 saat mayalanması beklenir Mayalanan hamurlar beze yapılır Tezgaha nişasta, un karışımı koyulur ince bir hamur açılır Sıvı yağ ile yağlanır haşhaş eşit şekilde yayılır Bütün bezelere aynı işlem yapılır Yağlanmış fırın tepsisine dizilir Yarım saatte tepsi mayası yapılır Yumurta sarısı sürülür Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirilir Fırından çıktıktan sonra üzeri bezle örtülür Dilerseniz soğuduktan sonra derin dondurucuda saklayabilirsiniz
Afiyet olsun
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket yaş maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İçi için;
*350 gram haşhaş(marketten alabilirsiniz)
*5 yemek kaşığı sıvı yağ
*Bir çimdik tuz
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Sıvı yağ
*Çörek otu
Açmak için;
*Nişasta
*Un
Arası için;
*Sıvı yağ
Haşhaşlı Börek Tarifi Yapılışı Hamur için ılık sütün içine maya ve şeker atılır 5 dakika erimesi beklenir Yoğurt oda sıcaklığında olmalı (soğuk olursa sütü soğutur ve maya aktif hale gelmez) Süt, yoğurt ve sıvı yağ karıştırılır Un elenerek kontrollü bir şekilde eklenir Çok yumuşak bir hamur elde edilir Hamurunuz ele yapışır kıvamda olmalı 2 saat mayalanması beklenir Mayalanan hamurlar beze yapılır Tezgaha nişasta, un karışımı koyulur ince bir hamur açılır Sıvı yağ ile yağlanır haşhaş eşit şekilde yayılır Bütün bezelere aynı işlem yapılır Yağlanmış fırın tepsisine dizilir Yarım saatte tepsi mayası yapılır Yumurta sarısı sürülür Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirilir Fırından çıktıktan sonra üzeri bezle örtülür Dilerseniz soğuduktan sonra derin dondurucuda saklayabilirsiniz
Afiyet olsun