Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Börek

Haşhaşlı Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Haşhaşlı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;


*2 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket yaş maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un

İçi için;


*350 gram haşhaş(marketten alabilirsiniz)
*5 yemek kaşığı sıvı yağ
*Bir çimdik tuz

Üzeri için;


*Yumurta sarısı
*Sıvı yağ
*Çörek otu

Açmak için;


*Nişasta
*Un

Arası için;


*Sıvı yağ

Haşhaşlı Börek Tarifi Yapılışı Hamur için ılık sütün içine maya ve şeker atılır 5 dakika erimesi beklenir Yoğurt oda sıcaklığında olmalı (soğuk olursa sütü soğutur ve maya aktif hale gelmez) Süt, yoğurt ve sıvı yağ karıştırılır Un elenerek kontrollü bir şekilde eklenir Çok yumuşak bir hamur elde edilir Hamurunuz ele yapışır kıvamda olmalı 2 saat mayalanması beklenir Mayalanan hamurlar beze yapılır Tezgaha nişasta, un karışımı koyulur ince bir hamur açılır Sıvı yağ ile yağlanır haşhaş eşit şekilde yayılır Bütün bezelere aynı işlem yapılır Yağlanmış fırın tepsisine dizilir Yarım saatte tepsi mayası yapılır Yumurta sarısı sürülür Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirilir Fırından çıktıktan sonra üzeri bezle örtülür Dilerseniz soğuduktan sonra derin dondurucuda saklayabilirsiniz
Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt