iltasyazilim
FD Üye
Ekmeği bir de haşhaşlı deneyin
Malzemeler
1 adet ekmek hamuru
5 çorba kaşığı çekilmiş haşhaş
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı ince dövülmüş ceviz
Yapılışı
Ekmek hamuruna haşhaşı ve sıvıyağı katıp iyice yoğurun Ardından üzerine ince dövülmüş cevizi katıp tekrar malzemeyi yoğurun Elde ettiğiniz hamurdan 8 adet uzun şerit yapın İki şeridi üst üste koyup, burgu şeklinde dolayın Diğerlerine de aynı işlemi uygulayıp tepsiye dizin 200 derece fırında, 30 dakika pişirin Fırından çıkarıp şeritleri ikiye bölün ve servis yapın
Malzemeler
1 adet ekmek hamuru
5 çorba kaşığı çekilmiş haşhaş
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı ince dövülmüş ceviz
Yapılışı
Ekmek hamuruna haşhaşı ve sıvıyağı katıp iyice yoğurun Ardından üzerine ince dövülmüş cevizi katıp tekrar malzemeyi yoğurun Elde ettiğiniz hamurdan 8 adet uzun şerit yapın İki şeridi üst üste koyup, burgu şeklinde dolayın Diğerlerine de aynı işlemi uygulayıp tepsiye dizin 200 derece fırında, 30 dakika pişirin Fırından çıkarıp şeritleri ikiye bölün ve servis yapın