iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
1 bardak süt,
1 bardak yoğurt,
1 bardak sıvı yağ,
1 paket instant maya,
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı yağlı haşhaş
1 su bardağı ceviz içi (rondodan gecirilmiş)
tuz,
aldığı kadar un
Yapılışı:
Sütü ılıktan biraz daha sıcak ısıtıp içinde mayayı ve şekeri karıştırıyoruz
Bir kabin içinde sütülü karışım dahil tüm malzemeleri karıştırıyoruz Kulalk memesi yumuşaklığında bir hamur elde edesiye kadar un katıyoruz
Hamuru üzeri kapalı bir şekilde hamur iki katı olana kadar mayalandırıyoruz
Daha sonra hamuru 4 parcaya bölün Parçalardan birini altına üstüne un serperek merdane ile mantı hamuru kalınlığıda açın, 34 kasik yağlı haşhaş sürün Üzerine ceviz içi serpin
Hamuru kenarından başlamak üzere rulo şeklinde sarın 34 parmak genişliğinde kesip tepsiye birer parmak aralıklarla dizin Yarım saat kadar mayalandırın uzerine sıvıyağ sürün (isterseniz yağlı haşhaş da sürebilirsiniz) önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın
1 bardak süt,
1 bardak yoğurt,
1 bardak sıvı yağ,
1 paket instant maya,
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı yağlı haşhaş
1 su bardağı ceviz içi (rondodan gecirilmiş)
tuz,
aldığı kadar un
Yapılışı:
Sütü ılıktan biraz daha sıcak ısıtıp içinde mayayı ve şekeri karıştırıyoruz
Bir kabin içinde sütülü karışım dahil tüm malzemeleri karıştırıyoruz Kulalk memesi yumuşaklığında bir hamur elde edesiye kadar un katıyoruz
Hamuru üzeri kapalı bir şekilde hamur iki katı olana kadar mayalandırıyoruz
Daha sonra hamuru 4 parcaya bölün Parçalardan birini altına üstüne un serperek merdane ile mantı hamuru kalınlığıda açın, 34 kasik yağlı haşhaş sürün Üzerine ceviz içi serpin
Hamuru kenarından başlamak üzere rulo şeklinde sarın 34 parmak genişliğinde kesip tepsiye birer parmak aralıklarla dizin Yarım saat kadar mayalandırın uzerine sıvıyağ sürün (isterseniz yağlı haşhaş da sürebilirsiniz) önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın