iltasyazilim
FD Üye
Bu tarifin orijinali kahvaltılık çikolata ile yapılır, haşhaşın bol olduğu bir şehirde yani Afyon da büyüdüğüm için mi bilmem ama haşhaşlı tarifleri çok seviyorum Bu nedenle çikolata yerine haşhaş kullandım Dilerseniz çikolata kullanabilirsiniz
*Malzemeler
*1, 5 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta birinin sarısı üzerine sürülecek
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket instant maya veya yaş maya
*Aldığı kadar un
Arası İçin;
*45 yemek kaşığı ezilmiş haşhaş
*50 gram margarin
Haşhaşlı Çiçek Ekmek Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın Unu azar, azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin Yoğrulan hamuru ağzı kapalı şekilde mayalanması için 40 dk bekletin Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölüp yuvarlayın Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın ve yağlı kağıt serili tepsiye açtığınız bezenin birini koyun Haşhaş karışımını üzerine sürüp ikinci hamuru üzerine koyun ve tekrar haşhaş sürün üçüncü hamuru da aynı şekilde yapın Dördüncü hamuru koyup Ortasına bir bardak koyup kenarlarından önce 4’e sonra 8’e ve en son 16 ya kesin ve iki parça tutarak ters yönlere iki tur çevirin ve uç kısımlarını birleştirin Bütün parçaları bu şekilde yapın Tepside 15 dk kadar bekletin ve üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 C de fırında 3035 dk pişirin Afiyet olsun
*Malzemeler
*1, 5 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta birinin sarısı üzerine sürülecek
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket instant maya veya yaş maya
*Aldığı kadar un
Arası İçin;
*45 yemek kaşığı ezilmiş haşhaş
*50 gram margarin
Haşhaşlı Çiçek Ekmek Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın Unu azar, azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin Yoğrulan hamuru ağzı kapalı şekilde mayalanması için 40 dk bekletin Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölüp yuvarlayın Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın ve yağlı kağıt serili tepsiye açtığınız bezenin birini koyun Haşhaş karışımını üzerine sürüp ikinci hamuru üzerine koyun ve tekrar haşhaş sürün üçüncü hamuru da aynı şekilde yapın Dördüncü hamuru koyup Ortasına bir bardak koyup kenarlarından önce 4’e sonra 8’e ve en son 16 ya kesin ve iki parça tutarak ters yönlere iki tur çevirin ve uç kısımlarını birleştirin Bütün parçaları bu şekilde yapın Tepside 15 dk kadar bekletin ve üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 C de fırında 3035 dk pişirin Afiyet olsun