Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Çörek (Kesinlikle Denemelisiniz)

Haşhaşlı Çörek (Kesinlikle Denemelisiniz)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Haşhaşlı Çörek (Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 paket instat maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar un ( yumuşak hamur olacak dikkatli koyalım unu)

İç malzeme;


*5 yemek kaşığı haşhaş
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*Dilerseniz cevizde atabilirsiniz

Haşhaşlı Çörek (Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi Yapılışı Gelelim tarifimizin yapım aşamasına )

1
*Öncelikle ılık suyumuzla sütümüzü şeker ve mayamızı geniş kabımıza koyalım ve kasık yardımıyla maya ve şeker eriyene kadar karıştıralım
*Ardından sıvı yağ ,yumurta akı, tuzumuzu da koyalım, unumuzu da kontrollü bir şekilde dökelim (hamurumuz ele yapışmayan fakat yumşacık hamur olacak ) 30 45 dk arası mayalandıralım
*Tezgaha un serpip mayalanan hamurumuzu tezgaha döküp havasını alalım ve 6 eşit parçaya bölelim
*Her böldüğümüz yumağı un yardımı ile tabak büyüklüğünde açalım (Resimlerden yararlana bilirsiniz)
*Her açtığımız bezenin ortasına haşhaşımızı sürelim
*Hepsini bu şekilde yapalım (en üstüne haşhaş sürülmeyecek) ve merdane ile hamurumuzu enine boyuna büyütelim
*Büyüyen hamurumuz ne çok kalın ne çok ince olacak özellikle orta kısmına dikkat edelim Kalın kalmasın
*Hamurumuzu 2 parmak genişliğinde şeritlere keselim
*İki ucundan bükelim
*Hepsini bu şekilde yapıp hazırlayalım
*Üzerine yumurtamızı sürelim ve 30 dakikada tepside mayalandıralım
*Önceden ısıtılmış fırınımıza verelim
*Afıyet olsun
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt