iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Çörek (Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 paket instat maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar un ( yumuşak hamur olacak dikkatli koyalım unu)
İç malzeme;
*5 yemek kaşığı haşhaş
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*Dilerseniz cevizde atabilirsiniz
Haşhaşlı Çörek (Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi Yapılışı Gelelim tarifimizin yapım aşamasına )
1
*Öncelikle ılık suyumuzla sütümüzü şeker ve mayamızı geniş kabımıza koyalım ve kasık yardımıyla maya ve şeker eriyene kadar karıştıralım
*Ardından sıvı yağ ,yumurta akı, tuzumuzu da koyalım, unumuzu da kontrollü bir şekilde dökelim (hamurumuz ele yapışmayan fakat yumşacık hamur olacak ) 30 45 dk arası mayalandıralım
*Tezgaha un serpip mayalanan hamurumuzu tezgaha döküp havasını alalım ve 6 eşit parçaya bölelim
*Her böldüğümüz yumağı un yardımı ile tabak büyüklüğünde açalım (Resimlerden yararlana bilirsiniz)
*Her açtığımız bezenin ortasına haşhaşımızı sürelim
*Hepsini bu şekilde yapalım (en üstüne haşhaş sürülmeyecek) ve merdane ile hamurumuzu enine boyuna büyütelim
*Büyüyen hamurumuz ne çok kalın ne çok ince olacak özellikle orta kısmına dikkat edelim Kalın kalmasın
*Hamurumuzu 2 parmak genişliğinde şeritlere keselim
*İki ucundan bükelim
*Hepsini bu şekilde yapıp hazırlayalım
*Üzerine yumurtamızı sürelim ve 30 dakikada tepside mayalandıralım
*Önceden ısıtılmış fırınımıza verelim
*Afıyet olsun
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 paket instat maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar un ( yumuşak hamur olacak dikkatli koyalım unu)
İç malzeme;
*5 yemek kaşığı haşhaş
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*Dilerseniz cevizde atabilirsiniz
Haşhaşlı Çörek (Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi Yapılışı Gelelim tarifimizin yapım aşamasına )
1
*Öncelikle ılık suyumuzla sütümüzü şeker ve mayamızı geniş kabımıza koyalım ve kasık yardımıyla maya ve şeker eriyene kadar karıştıralım
*Ardından sıvı yağ ,yumurta akı, tuzumuzu da koyalım, unumuzu da kontrollü bir şekilde dökelim (hamurumuz ele yapışmayan fakat yumşacık hamur olacak ) 30 45 dk arası mayalandıralım
*Tezgaha un serpip mayalanan hamurumuzu tezgaha döküp havasını alalım ve 6 eşit parçaya bölelim
*Her böldüğümüz yumağı un yardımı ile tabak büyüklüğünde açalım (Resimlerden yararlana bilirsiniz)
*Her açtığımız bezenin ortasına haşhaşımızı sürelim
*Hepsini bu şekilde yapalım (en üstüne haşhaş sürülmeyecek) ve merdane ile hamurumuzu enine boyuna büyütelim
*Büyüyen hamurumuz ne çok kalın ne çok ince olacak özellikle orta kısmına dikkat edelim Kalın kalmasın
*Hamurumuzu 2 parmak genişliğinde şeritlere keselim
*İki ucundan bükelim
*Hepsini bu şekilde yapıp hazırlayalım
*Üzerine yumurtamızı sürelim ve 30 dakikada tepside mayalandıralım
*Önceden ısıtılmış fırınımıza verelim
*Afıyet olsun