iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı dolusu kuru maya
*1 yumurtanın akı (Sarısı üzerine)
*1 su bardağı sıvı yağ
*5, 5 su bardağı un
İç malzemesi için;
*5 silme yemek kaşığı haşhaş ezmesi
*Yarım çay bardağından fazla sıvı yağ
*Not: isteğe göre kıyılmış ceviz de kullanılabilir
Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle süt ılıtılır süt, şeker ve maya bir kapta karıştırılır maya eritilir
*Daha sonra sıvı yağ yumurtanın beyazı ve tuz eklenir karıştırılır
*Yavaş yavaş un eklenir yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir
*5 dakika iyice yoğurulur
*Daha sonra ağzı iyice kapatılıp 1 saat mayalandırılır
*Mayalanan hamurdan 5 eşit beze alınır Her bir beze arasına iç harçtan yayılır
*Üzerine 5 beze de açıp koyulur
*En üste koyduğumuz bezenin üzerine iç harçtan sürülmez
*Üst üste dizdiğimiz hamurlarımız elimizle bastırarak veya merdane yardımıyla büyükçe açılır
*Büyüttüğümüz hamurumuz 2 parmak eninde uzunlamasına şeritlere ayrılır
*Her bir şerit burma yapılır ve tepsiye gül böreği şeklinde ortadan başlayarak ve birbirinin etrafına sararak büyükçe bir yuvarlak elde edilir
*Tepside de 15 dakika mayalanmaya bırakılır
*Üzerine 1 yumurta sarısını sürülür
*185 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Afiyet olsun
*
*
*2 su bardağı ılık süt
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı dolusu kuru maya
*1 yumurtanın akı (Sarısı üzerine)
*1 su bardağı sıvı yağ
*5, 5 su bardağı un
İç malzemesi için;
*5 silme yemek kaşığı haşhaş ezmesi
*Yarım çay bardağından fazla sıvı yağ
*Not: isteğe göre kıyılmış ceviz de kullanılabilir
Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle süt ılıtılır süt, şeker ve maya bir kapta karıştırılır maya eritilir
*Daha sonra sıvı yağ yumurtanın beyazı ve tuz eklenir karıştırılır
*Yavaş yavaş un eklenir yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir
*5 dakika iyice yoğurulur
*Daha sonra ağzı iyice kapatılıp 1 saat mayalandırılır
*Mayalanan hamurdan 5 eşit beze alınır Her bir beze arasına iç harçtan yayılır
*Üzerine 5 beze de açıp koyulur
*En üste koyduğumuz bezenin üzerine iç harçtan sürülmez
*Üst üste dizdiğimiz hamurlarımız elimizle bastırarak veya merdane yardımıyla büyükçe açılır
*Büyüttüğümüz hamurumuz 2 parmak eninde uzunlamasına şeritlere ayrılır
*Her bir şerit burma yapılır ve tepsiye gül böreği şeklinde ortadan başlayarak ve birbirinin etrafına sararak büyükçe bir yuvarlak elde edilir
*Tepside de 15 dakika mayalanmaya bırakılır
*Üzerine 1 yumurta sarısını sürülür
*185 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Afiyet olsun
*
*