Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;

*1 yumurta
*1* çay bardağı süt
*2 su bardağı ılık su
*1 paket kabartma tozu
*1 paket instant maya
*2 çay kaşığı tuz
*Alabildiği kadar un

İçi için;

*Haşhaş ezmesi
*Ceviz
*Sıvıyağ
*Şeker

Arasına sürmek için;

*3 yemek kaşığı erimiş tereyağ yada margarin
*Üzerine sürmek için;
*Yumurta sarısı

Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
1
*Hamuruzu yumuşak ele yapışmayacak şekilde yoğurup, 10 dk dinlendirelim
*Daha sonra 6 beze yapalım
*Mezelerin hepsini açabildiğimiz büyüklükte açalım
*İlk yufkamızı yağlayalım
*2 yufkayıda koyup, onuda yağlayalım
*3 hamurumuza haşhaşımızı koyup, rulo yapıp, kıvırıp, tekrar açalım
*Diğer 3 bezemizi de aynı şekilde yapıp, üstüne yumurta sarısı sürelim, fırında pişirelim
*Benim fırın tepsim küçük olduğu için iki seferde pişirdim
*Kıyır kıyır bir börek oluyor
*En bu sefer yarım ölçü yaptım 4 adet beze çıktı İki kat şeklinde yaptım Tat ve lezzet aynı Şimdiden afiyet olsun??

Similar threads

Yıldız Şekli Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık suYarım su bardağı sıvı yağ1 yumurta (Sarısı üstüne)1 paket matem maya1 tutam tuzlu1 tatlı kaşığı şekerAldığı kadar un İçi için Yaş haşhaş (Göz kararı)Sıvı yağ Yıldız Şekli Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Haşhaşlı Çörek (Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı ılık süt *1 su bardağı ılık su *1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek) *1 çay bardağı sıvı yağ *2 paket instat maya *2 yemek kaşığı şeker *1 yemek kaşığı tuz *Aldığı kadar un ( yumuşak hamur olacak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Haşhaşlı Ve Cevizli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı ılık sut *1 su bardağı sıvı yağ *2 yumurta *1 yemek kaşığı toz şeker *1 tatlı kaşığı tuz *1 paket yaş maya *1 kg un İç harcı için *500 g haşhaş ezmesi *1 su bardağı çekilmiş ceviz içi Haşhaşlı Ve Cevizli Poğaça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Çorum Usulü Haşhaşlı Tel Tel Ayrılan Çörek Tarifi İçin Malzemeler *11 su bardağı un *Yarım su bardağı sıvı yağ *1 paket instant kuru maya *1 su bardağı ılık süt *25 su bardağı ılık su *9 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı miktar ama bu oran tam bence ne az ne fazla) İçi için; *300 gr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Nefis Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler *1 yumurta *1 su bardağı ılık süt *12 çay bardağı sıvı yağ *1 tatlı kaşığı toz instant maya *1 yemek kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı tuz *4 su bardağı un+14 su bardağı un İçi için *1 su bardağı ezilmiş sarı haşhaş *12 su bardağına yakın sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt