iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Cup Revani Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*12 su bardağı şeker
*12 su bardağı yoğurt
*12 subardağı mavi haşhaş
*12 su bardağı sıvı yağ
*12 paket vanilin
*12 paket kabartma tozu
*12 su bardağı un
*12 şu bardağı irmik
Şerbeti için :
*2 şu bardağı şeker
*3 su bardağı su
*34 damla limon
Haşhaşlı Cup Revani Tarifi Yapılışı Klasik şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakalım yumurta şeker biraz beyazlaşana kadar çırpılırDiğer tüm malzemeleri de ekleyip çırpıyoruzYağlanmış kalıba veya silikon kalıba döküp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişirelim Fırından çıkartıp*bir iki dakika sonra soğuk şerbetimizi dökelim ve çekmesi için bir kaç yerinden kurdan ile delik açalım Soğuduktan sonra servis edelim isterseniz üzerine krem santi de koyabilirsiniz ve ben krem şantinin içine pastorize kaymak koyuyorum daha lezzetli oluyor Afiyet olsun
*2 yumurta
*12 su bardağı şeker
*12 su bardağı yoğurt
*12 subardağı mavi haşhaş
*12 su bardağı sıvı yağ
*12 paket vanilin
*12 paket kabartma tozu
*12 su bardağı un
*12 şu bardağı irmik
Şerbeti için :
*2 şu bardağı şeker
*3 su bardağı su
*34 damla limon
Haşhaşlı Cup Revani Tarifi Yapılışı Klasik şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakalım yumurta şeker biraz beyazlaşana kadar çırpılırDiğer tüm malzemeleri de ekleyip çırpıyoruzYağlanmış kalıba veya silikon kalıba döküp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişirelim Fırından çıkartıp*bir iki dakika sonra soğuk şerbetimizi dökelim ve çekmesi için bir kaç yerinden kurdan ile delik açalım Soğuduktan sonra servis edelim isterseniz üzerine krem santi de koyabilirsiniz ve ben krem şantinin içine pastorize kaymak koyuyorum daha lezzetli oluyor Afiyet olsun