iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Ekmeğim Tarifi İçin Malzemeler
*89 su bardağı un
*Bir tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*3 su bardağı ılık süt
*3 yemek kaşığı toz şeker
*Aralarına sürmek için ezilmiş haşhaş
*Haşhaşa koymak için sıvı yağ
Haşhaşlı Ekmeğim Tarifi Yapılışı Bir kaba unu, tuzu ve sıvı yağı koyuyoruz Üzerine ılık sütte şekerle beklettiğimiz mayalı karışımı döküp yoğuruyoruz Yumuşak ve hafif ele yapışır bir kıvam da olacak Sonra 7 8 parçaya böldüğümüz hamurumuzu merdane yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz Üzerine yağla karıştırılmış haşhaştan sürüyoruz ve diğer hamurlara da aynı işlemi uyguluyoruz Yani 8 kat bir hamur oluşuyor en üsttekinin üstüne haşhaş sürmüyoruz Sonra bu hamuru merdane yardımıyla açıyoruz ve inceltiyoruz Ortasından yırtarak geriye doğru rulo yapıyoruz, her tarafını mümkün olduğunca eşit kıvırıp tek parça halinde tepsiye koyuyoruz Üzerine haşhaş sürüp önce kısık fırında mayalandırıp sonra 180 derecede pişiriyoruz Afiyet olsun
*89 su bardağı un
*Bir tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*3 su bardağı ılık süt
*3 yemek kaşığı toz şeker
*Aralarına sürmek için ezilmiş haşhaş
*Haşhaşa koymak için sıvı yağ
Haşhaşlı Ekmeğim Tarifi Yapılışı Bir kaba unu, tuzu ve sıvı yağı koyuyoruz Üzerine ılık sütte şekerle beklettiğimiz mayalı karışımı döküp yoğuruyoruz Yumuşak ve hafif ele yapışır bir kıvam da olacak Sonra 7 8 parçaya böldüğümüz hamurumuzu merdane yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz Üzerine yağla karıştırılmış haşhaştan sürüyoruz ve diğer hamurlara da aynı işlemi uyguluyoruz Yani 8 kat bir hamur oluşuyor en üsttekinin üstüne haşhaş sürmüyoruz Sonra bu hamuru merdane yardımıyla açıyoruz ve inceltiyoruz Ortasından yırtarak geriye doğru rulo yapıyoruz, her tarafını mümkün olduğunca eşit kıvırıp tek parça halinde tepsiye koyuyoruz Üzerine haşhaş sürüp önce kısık fırında mayalandırıp sonra 180 derecede pişiriyoruz Afiyet olsun