iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket instant kuru hamur mayası
*2 su bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı şeker
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1, 5 yemek kaşığı mavi haşhaş
*Aldığı kadar un
Üzeri için :
*1 yumurta
*Mavi haşhaş
*Susam
Haşhaşlı Ekmek Tarifi Yapılışı İlk olarak ılık suyumuzu derin bir kabın içerisine döküyoruzÜzerine mayayı, şekeri, tuzu ve yağı ekleyip iyice çırpıyoruzDaha sonra haşhaşımızı ilave edip az az un ilave ederek kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak hatta elimize biraz yapışan bir hamur elde ediyoruz (elimizi yağlıyarak hamuru elimizden kurtarabiliriz Daha sonra kare borcamımı tereyağ ile her tarafını yağladım ve elimi de yağa batırarak hamurdan elma büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp borcamıma dizdim ve üzerini kapatıp 15 dk kabarmasını bekledimDaha sonra bir yumurtayı çırpıp üzerine döktümHer tarafına eşit şekilde haşhaş ve susam dökerek üzerlerine 250 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirdim Afiyet Olsun
*1 paket instant kuru hamur mayası
*2 su bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı şeker
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1, 5 yemek kaşığı mavi haşhaş
*Aldığı kadar un
Üzeri için :
*1 yumurta
*Mavi haşhaş
*Susam
Haşhaşlı Ekmek Tarifi Yapılışı İlk olarak ılık suyumuzu derin bir kabın içerisine döküyoruzÜzerine mayayı, şekeri, tuzu ve yağı ekleyip iyice çırpıyoruzDaha sonra haşhaşımızı ilave edip az az un ilave ederek kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak hatta elimize biraz yapışan bir hamur elde ediyoruz (elimizi yağlıyarak hamuru elimizden kurtarabiliriz Daha sonra kare borcamımı tereyağ ile her tarafını yağladım ve elimi de yağa batırarak hamurdan elma büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp borcamıma dizdim ve üzerini kapatıp 15 dk kabarmasını bekledimDaha sonra bir yumurtayı çırpıp üzerine döktümHer tarafına eşit şekilde haşhaş ve susam dökerek üzerlerine 250 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirdim Afiyet Olsun