iltasyazilim
FD Üye
http:img296**************img29637985758625no5
Malzemeler:
kek icin:
4 yumurta
1 su bardagi irmik
1 su bardahi Has has
1 su bardagi un
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi süt
1 paket kabartma tozu
2 paket vanillin sekeri
serbeti icin:
1,5 bardak su
1,5 bardak seker
2 kasik limon suyu
kremasi icin:
3 paket sivi krema (600 gr)
3 paket krema sertlestirici
2 paket vanillin sekeri
Yapilisi:
öncelikle Fırınımızı 175C derecede ısıtalım keki icin Yumurtalarla vanillin sekerini 23 dakika kadar cirpin, devamli çırparak diger kek malzemeleri ekleyin yaglanmis firin tepsisine döküp üzeri kizarana kadar pisirin
bu arda serbetini hazirlayin ve kekin üzerine esit sekilde dökün kekde serbetide ilik olacak
kremasi icin gerekli malzemeleri mikser ile sertleşinceye kadar çırpın ve spatula ile tüm kremayı pastanın üzerine düzgünce sürün 12 saat budolabina kaldirip bekletin Servisten önce Cam fistigi veya hindistan cevizi ile süsleyin
Malzemeler:
kek icin:
4 yumurta
1 su bardagi irmik
1 su bardahi Has has
1 su bardagi un
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi süt
1 paket kabartma tozu
2 paket vanillin sekeri
serbeti icin:
1,5 bardak su
1,5 bardak seker
2 kasik limon suyu
kremasi icin:
3 paket sivi krema (600 gr)
3 paket krema sertlestirici
2 paket vanillin sekeri
Yapilisi:
öncelikle Fırınımızı 175C derecede ısıtalım keki icin Yumurtalarla vanillin sekerini 23 dakika kadar cirpin, devamli çırparak diger kek malzemeleri ekleyin yaglanmis firin tepsisine döküp üzeri kizarana kadar pisirin
bu arda serbetini hazirlayin ve kekin üzerine esit sekilde dökün kekde serbetide ilik olacak
kremasi icin gerekli malzemeleri mikser ile sertleşinceye kadar çırpın ve spatula ile tüm kremayı pastanın üzerine düzgünce sürün 12 saat budolabina kaldirip bekletin Servisten önce Cam fistigi veya hindistan cevizi ile süsleyin