iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Kakaolu Revani Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı sulu kısmından yoğurt
*1 su bardağı irmik
*Yarım türk kahve fincanı mavi haşhaş
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
ŞERBETİ İÇİN;
*2 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN;
*1 paket katı kıvamlı hazırlanmış kakaolu krem şanti (1 çay bardağı su veya süt ile hazırlayın )
Haşhaşlı Kakaolu Revani Tarifi Yapılışı Yumurta ve toz şeker iyice köpürtülür
Üzerine tüm malzemeler eklenir ve çırpılır
Uygun boy fırın kabı yağlanıp karışım dökülür
175 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir
Ben küçük boy borcam kullandım
İsterseniz şekilde kullanabilirsiniz
Kürdan testi ile revaninin piştiği anlaşıldıktan sonra fırından çıkarılır ve ilk sıcaklığı çıkan keke ılık şerbet şerbet dökülür
Tatlı tamamen soğuyunca üzeri şanti ile süslenir
*2 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı sulu kısmından yoğurt
*1 su bardağı irmik
*Yarım türk kahve fincanı mavi haşhaş
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
ŞERBETİ İÇİN;
*2 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN;
*1 paket katı kıvamlı hazırlanmış kakaolu krem şanti (1 çay bardağı su veya süt ile hazırlayın )
Haşhaşlı Kakaolu Revani Tarifi Yapılışı Yumurta ve toz şeker iyice köpürtülür
Üzerine tüm malzemeler eklenir ve çırpılır
Uygun boy fırın kabı yağlanıp karışım dökülür
175 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir
Ben küçük boy borcam kullandım
İsterseniz şekilde kullanabilirsiniz
Kürdan testi ile revaninin piştiği anlaşıldıktan sonra fırından çıkarılır ve ilk sıcaklığı çıkan keke ılık şerbet şerbet dökülür
Tatlı tamamen soğuyunca üzeri şanti ile süslenir