iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*2 yemek kaşığı kakao
*125 gram oda ısısında margarin
*1 su bardağı pudra şekeri
*3 çorba kaşığı silme irmik
*1 adet yumurta
*2 su bardağına yakın un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*2, 5 su bardağı şeker
*23 damla limon suyu
Üzeri için;
*1 kase haşhaş tohumu
*Fındık veya fıstık
Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetini hazırlayalım Şeker ve su tencereye konularak kaynamaya bırakılır Kıvam alınca limon damlatılıp karıştırılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır
Hamuru için, malzemelerin tümü yoğurma kabına eklenir Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar yoğurulur Gerekirse un ekleyebilirsiniz
Hamurdan ceviz büyüklüğü kadar parçalar kopartılıp yuvarlanarak şekillendirilir
Haşhaş bir tabağın içerisine konup ve şekilli hamurlar*haşhaşa bulanıp üzerine tane fındık veya fıstık yerleştirilip, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizip, 170° önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişiriniz
Fırında çıkan*şekerpare*ilk sıcağı çıktıktan sonra, ( yaklaşık 5 dakika sonra, ) üzerine soğuyan şerbet ilave edilip çekmesi için bekleyiniz Soğuyunca servis edin ??
*
*
*2 yemek kaşığı kakao
*125 gram oda ısısında margarin
*1 su bardağı pudra şekeri
*3 çorba kaşığı silme irmik
*1 adet yumurta
*2 su bardağına yakın un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*2, 5 su bardağı şeker
*23 damla limon suyu
Üzeri için;
*1 kase haşhaş tohumu
*Fındık veya fıstık
Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetini hazırlayalım Şeker ve su tencereye konularak kaynamaya bırakılır Kıvam alınca limon damlatılıp karıştırılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır
Hamuru için, malzemelerin tümü yoğurma kabına eklenir Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar yoğurulur Gerekirse un ekleyebilirsiniz
Hamurdan ceviz büyüklüğü kadar parçalar kopartılıp yuvarlanarak şekillendirilir
Haşhaş bir tabağın içerisine konup ve şekilli hamurlar*haşhaşa bulanıp üzerine tane fındık veya fıstık yerleştirilip, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizip, 170° önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişiriniz
Fırında çıkan*şekerpare*ilk sıcağı çıktıktan sonra, ( yaklaşık 5 dakika sonra, ) üzerine soğuyan şerbet ilave edilip çekmesi için bekleyiniz Soğuyunca servis edin ??
*
*