iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Katmer Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
*5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Su
İç malzemesi;
*4 yemek kaşığı ezilmiş haşhaş
*1 su bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
*Yeteri kadar margarin
Haşhaşlı Katmer Nasıl Yapılır? Yapılışı Öncelikle yoğurma kabına un ve tuz koyup azar azar su ekleyerek yoğurun Limondan büyük parçalar koparın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın Ezilmiş haşhaşı ve sıvı yağ karışımını açtığınız bezeye sürün İki ucu üst üste gelecek şekilde katlayın arasına haşhaş sürün Diğer iki uçlarını da katlayın, yine haşhaş sürün (her katını katlarken katladığınız aralara haşhaş sürülecek ) kare şekline gelen hamuru merdane yardımı ile açın Aynı işlemi bezeler bitene kadar yapın İster tavada ister sacda arkalı önlü pişirin Pişirirken katmerlere eritilmiş margarin sürün Afiyet olsun
*5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Su
İç malzemesi;
*4 yemek kaşığı ezilmiş haşhaş
*1 su bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
*Yeteri kadar margarin
Haşhaşlı Katmer Nasıl Yapılır? Yapılışı Öncelikle yoğurma kabına un ve tuz koyup azar azar su ekleyerek yoğurun Limondan büyük parçalar koparın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın Ezilmiş haşhaşı ve sıvı yağ karışımını açtığınız bezeye sürün İki ucu üst üste gelecek şekilde katlayın arasına haşhaş sürün Diğer iki uçlarını da katlayın, yine haşhaş sürün (her katını katlarken katladığınız aralara haşhaş sürülecek ) kare şekline gelen hamuru merdane yardımı ile açın Aynı işlemi bezeler bitene kadar yapın İster tavada ister sacda arkalı önlü pişirin Pişirirken katmerlere eritilmiş margarin sürün Afiyet olsun