iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
20 g yaş maya
4 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
İçine:
1 su bardağı dövülmüş haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için: Tereyağ
Hazırlanışı
Ilık su içerisinde mayayı eritin, tuzu ekleyin ve yavaş yavaş un ilave ederek elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun, yumuşak bir hamur elde edin
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopararak beze haline getirin Üzerine biraz un serperen oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açın Üzerine sıvıyağ ile karıştırğınız haşhaştan sürün Kenarlarını katlayarak yaklaşık 10cm uzunluğunda kare bir bohça elde edeceksiniz Katlarken katların kuru kısımlarına da yağlı haşhaş sürmeyi unutmayın Bezelerin tamamına haşhaş sürdükten sonra oklava ile tekrar açın ve genişçe bir teflon tavada yağ koymadan her iki tarafını da kızartın Pişen hamurların her iki yüzüne tereyağ sürerek servis yapabilirsiniz
20 g yaş maya
4 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
İçine:
1 su bardağı dövülmüş haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için: Tereyağ
Hazırlanışı
Ilık su içerisinde mayayı eritin, tuzu ekleyin ve yavaş yavaş un ilave ederek elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun, yumuşak bir hamur elde edin
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopararak beze haline getirin Üzerine biraz un serperen oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açın Üzerine sıvıyağ ile karıştırğınız haşhaştan sürün Kenarlarını katlayarak yaklaşık 10cm uzunluğunda kare bir bohça elde edeceksiniz Katlarken katların kuru kısımlarına da yağlı haşhaş sürmeyi unutmayın Bezelerin tamamına haşhaş sürdükten sonra oklava ile tekrar açın ve genişçe bir teflon tavada yağ koymadan her iki tarafını da kızartın Pişen hamurların her iki yüzüne tereyağ sürerek servis yapabilirsiniz