iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Katmer Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 bardak ılık süt
*1 bardak ılık su (kullanılan bardak 200 ml)
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Alabildiği kadar un
Arası için;
*3 dolu kaşık haşhaş ezmesi
*1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
*Tereyağı
Haşhaşlı Katmer Tarifi Yapılışı Merhabalar,
ilk önce yoğurma kabına yaklaşık 3 bardak kadar un koyup toz mayayı şekeri ve tuzu ilave edip kuru halde karıştıralım
Sonra ılık süt ve suyu ilave edip karıştıralım gerektiği kadar un ilave edip yumuşak bir hamur yoğuralım
Ardından hamur kabarması için üzerini kapatıp mayası gelene kadar dinlendirelim
Bu arada 1 çay bardağı sıvı yağ ve 3 dolu kaşık haşhaş ezmesini karıştıralım Tavada hafif kokusu çıkana kadar kavuralım Çeyrek çay bardağı kadar su ilave edip toparlanmasını sağlayalım Su katınca haşhaş toparlanır Daha rahat çalışırsınız
Hamur kabarınca küçük portakal büyüklüğünde bezler yapalım Servis tabağı büyüklüğünde açalım Yaklaşık 3 kaşık yağlı haşhaş karışımından sürelim Aşağıda görüldüğü gibi şekil verelim Yağsız tavada arkalı önlü orta hararetle tavada pişirelim Ateşten aldıktan sonra üzerine tereyağı sürelim Misler gibi haşhaşlı katmerimiz hazır Denemenizi tavsiye ederim bayılacaksınız Afiyet olsun (Ben bir kısmını kırmızı toz biberli yaptım oda çok güzel oluyor tavsiye ederim Biberliyi bezeyi açınca sıvı yağ ve tuzlu biber serpip aynı şekilde yapıyorsunuz)
*1 bardak ılık süt
*1 bardak ılık su (kullanılan bardak 200 ml)
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Alabildiği kadar un
Arası için;
*3 dolu kaşık haşhaş ezmesi
*1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
*Tereyağı
Haşhaşlı Katmer Tarifi Yapılışı Merhabalar,
ilk önce yoğurma kabına yaklaşık 3 bardak kadar un koyup toz mayayı şekeri ve tuzu ilave edip kuru halde karıştıralım
Sonra ılık süt ve suyu ilave edip karıştıralım gerektiği kadar un ilave edip yumuşak bir hamur yoğuralım
Ardından hamur kabarması için üzerini kapatıp mayası gelene kadar dinlendirelim
Bu arada 1 çay bardağı sıvı yağ ve 3 dolu kaşık haşhaş ezmesini karıştıralım Tavada hafif kokusu çıkana kadar kavuralım Çeyrek çay bardağı kadar su ilave edip toparlanmasını sağlayalım Su katınca haşhaş toparlanır Daha rahat çalışırsınız
Hamur kabarınca küçük portakal büyüklüğünde bezler yapalım Servis tabağı büyüklüğünde açalım Yaklaşık 3 kaşık yağlı haşhaş karışımından sürelim Aşağıda görüldüğü gibi şekil verelim Yağsız tavada arkalı önlü orta hararetle tavada pişirelim Ateşten aldıktan sonra üzerine tereyağı sürelim Misler gibi haşhaşlı katmerimiz hazır Denemenizi tavsiye ederim bayılacaksınız Afiyet olsun (Ben bir kısmını kırmızı toz biberli yaptım oda çok güzel oluyor tavsiye ederim Biberliyi bezeyi açınca sıvı yağ ve tuzlu biber serpip aynı şekilde yapıyorsunuz)