iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Krem Şantili Revani Tarifi İçin Malzemeler Kek için;
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı yoğurt veya süt (Evde süt olmadığı için ben yoğurt kullandım)
*2 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbet için;
*2 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı su
Üzeri için;
*1 paket krem şanti
Haşhaşlı Krem Şantili Revani Tarifi Yapılışı Şerbet önce yapılacak çünkü kekimiz sıcak şerbetimiz çok soğuk olmalı 2 su bardağı şekere 2 5 su bardağı su eklenerek karıştırılıp ocağa alınır Şerbet kaynadıktan sonra bir 10 dk daha ocakta tutulduktan sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılır Kek için yumurta ve şeker köpürene kadar karıştırılır İçine sıvı yağ eklenip biraz daha karıştırılarak diğer malzemeler tek tek eklenir İyice karıştırılan kek karışımı sıvı yağ sürülmüş kaba dökülür Önceden ısıtılmış 180* fırına sürülerek pişirilir piştiğini kontrol için bir kürdanı kekinize batırıp çekmeniz yeterli olacaktır kürdan temizse pişmiş demektir Kek 5 dk fırının kapağı açık içinde bekletildikten sonra dilimlenerek üzerine soğuk şerbet dökülür Şerbetin çektiğinden ve kekin soğuduğundan emin olduktan sonra kekin üzerini krem şantiyle süsleyerek servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı yoğurt veya süt (Evde süt olmadığı için ben yoğurt kullandım)
*2 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbet için;
*2 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı su
Üzeri için;
*1 paket krem şanti
Haşhaşlı Krem Şantili Revani Tarifi Yapılışı Şerbet önce yapılacak çünkü kekimiz sıcak şerbetimiz çok soğuk olmalı 2 su bardağı şekere 2 5 su bardağı su eklenerek karıştırılıp ocağa alınır Şerbet kaynadıktan sonra bir 10 dk daha ocakta tutulduktan sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılır Kek için yumurta ve şeker köpürene kadar karıştırılır İçine sıvı yağ eklenip biraz daha karıştırılarak diğer malzemeler tek tek eklenir İyice karıştırılan kek karışımı sıvı yağ sürülmüş kaba dökülür Önceden ısıtılmış 180* fırına sürülerek pişirilir piştiğini kontrol için bir kürdanı kekinize batırıp çekmeniz yeterli olacaktır kürdan temizse pişmiş demektir Kek 5 dk fırının kapağı açık içinde bekletildikten sonra dilimlenerek üzerine soğuk şerbet dökülür Şerbetin çektiğinden ve kekin soğuduğundan emin olduktan sonra kekin üzerini krem şantiyle süsleyerek servis edebilirsiniz
Afiyet olsun