iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Mini Çörekler Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket kuru maya
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı ayçiçek yağı
*1 yumurta (Akı içine koyulacak sarısı üstüne sürülecek )
*Un (Ele yapışacak şekilde hamur olacak elimizi zeytin yağlayıp o şekilde şekil vereceğiz)
*Hazır haşhaş ezmesi
*Ceviz
Haşhaşlı Mini Çörekler Tarifi Yapılışı Malzemeler bölümünde yazılan sıraya göre malzemelerimizi bir kaba koyuyoruz Yavaş yavaş unu ilave ederek ele yapışan bir hamur elde ediyoruz Kabın ağzını kapatıp sıcak bir yerde bir saat kadar mayalandırıyoruz
Sonrasında mayalanan hamuru üç eşit parçaya bölüyoruz (her parçaya aynı işlemi uygulayacağız )
Birinci parçayı elimizi yağlayarak yağlı kağıt serili masanın üzerinde (resimdeki gibi) büyütüyoruz
İçine ceviz ve biraz da zeytinyağı koyduğumuz haşhaş ezmesini güzelce hamura yediriyoruz rulo yapıp sarıyoruz ve şekildeki gibi dilim dilim kesiyoruz yan çevirip biraz da bastırarak tepsiye diziyoruz (diğer iki parça hamuru aynı şekilde hazırlıyoruz Yaklaşık 25 dilim çıkıyor)
Üzerine yumurta sarısı sürüp 1520 dak tepsi de bekletiyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Fırından çıkardığımızda üzerini diğer bir tepsiyle bir süre kapatıyoruz (yumuşak olsun diye )
Veeee servis yapıyoruz
AFİYET OLSUN
*1 paket kuru maya
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı ayçiçek yağı
*1 yumurta (Akı içine koyulacak sarısı üstüne sürülecek )
*Un (Ele yapışacak şekilde hamur olacak elimizi zeytin yağlayıp o şekilde şekil vereceğiz)
*Hazır haşhaş ezmesi
*Ceviz
Haşhaşlı Mini Çörekler Tarifi Yapılışı Malzemeler bölümünde yazılan sıraya göre malzemelerimizi bir kaba koyuyoruz Yavaş yavaş unu ilave ederek ele yapışan bir hamur elde ediyoruz Kabın ağzını kapatıp sıcak bir yerde bir saat kadar mayalandırıyoruz
Sonrasında mayalanan hamuru üç eşit parçaya bölüyoruz (her parçaya aynı işlemi uygulayacağız )
Birinci parçayı elimizi yağlayarak yağlı kağıt serili masanın üzerinde (resimdeki gibi) büyütüyoruz
İçine ceviz ve biraz da zeytinyağı koyduğumuz haşhaş ezmesini güzelce hamura yediriyoruz rulo yapıp sarıyoruz ve şekildeki gibi dilim dilim kesiyoruz yan çevirip biraz da bastırarak tepsiye diziyoruz (diğer iki parça hamuru aynı şekilde hazırlıyoruz Yaklaşık 25 dilim çıkıyor)
Üzerine yumurta sarısı sürüp 1520 dak tepsi de bekletiyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Fırından çıkardığımızda üzerini diğer bir tepsiyle bir süre kapatıyoruz (yumuşak olsun diye )
Veeee servis yapıyoruz
AFİYET OLSUN