iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler Muhallebi için;
*1 lt süt
*1 su bardağı toz şeker
*3 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 yumurta sarısı
*1 su bardağı mavi haşhaş
*1 kutu krema
Böğürtlen sosu için;
*1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
*Yarım çay bardağı su
Haşhaşlı Muhallebi Tarifi Yapılışı
1
*Muhallebi için vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri tencereye alalım, kaynayıp koyulaşana kadar çırpalım
*Ocaktan alıp içine krema ve vanilyayı da ekleyerek karıştıralım
*Muhallebimizden kuplarımızın yarısına gelecek şekilde dolduralım
*Soğuması için kenara alalım
*Böğürtlen sosu için, böğürtlen ve şekeri tencereye alalım
*Ara ara karıştırarak yumuşayana kadar pişirelim
*Bir kapta nişasta ve suyu karıştıralım
*Yumuşamış ama suyunu tam çekmemiş olan böğürtlenlerin üzerine döküp, koyulaşana kadar karıştıralım
*Ocaktan alıp ılıyana kadar bekletelim
*Ilıyan sostan kuplarımızın üzerlerine eşit bir şekilde dökelim ve dolapta 1 saat bekletelim
*1 lt süt
*1 su bardağı toz şeker
*3 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 yumurta sarısı
*1 su bardağı mavi haşhaş
*1 kutu krema
Böğürtlen sosu için;
*1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
*Yarım çay bardağı su
Haşhaşlı Muhallebi Tarifi Yapılışı
1
*Muhallebi için vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri tencereye alalım, kaynayıp koyulaşana kadar çırpalım
*Ocaktan alıp içine krema ve vanilyayı da ekleyerek karıştıralım
*Muhallebimizden kuplarımızın yarısına gelecek şekilde dolduralım
*Soğuması için kenara alalım
*Böğürtlen sosu için, böğürtlen ve şekeri tencereye alalım
*Ara ara karıştırarak yumuşayana kadar pişirelim
*Bir kapta nişasta ve suyu karıştıralım
*Yumuşamış ama suyunu tam çekmemiş olan böğürtlenlerin üzerine döküp, koyulaşana kadar karıştıralım
*Ocaktan alıp ılıyana kadar bekletelim
*Ilıyan sostan kuplarımızın üzerlerine eşit bir şekilde dökelim ve dolapta 1 saat bekletelim