iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Nefis Katmer Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket yaş maya (ya da 1 paket instant)
*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı ılık süt
*1, 5 silme tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur olana kadar un (ben 3 su bardağı artı 1 dolu yemek kaşığı kullandım)
İçine:
*3 yemek kaşığı sarı haşhaş
*Haşhaşı açmak için su
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 çay kaşığı tuz
*(bu haşhaş tahin kıvamına gelene kadar su koyuyoruz )
Üzerine:
*Tereyağ
*Not: isteyenler ince ceviz de serpebilir
*
Haşhaşlı Nefis Katmer Tarifi Yapılışı Ramazana güzel bir tarif ile daha devam edeyim istedim Kesinlikle denemelisiniz *Şöyle kat kat, yumuşacık, sıcak, nefis bir katmer isteyenler buraya
Geçelim yapılışa
Önce süt ve su karıştırılır ve ocağa konulur Hafif ılık olana kadar ocakta bekletilir Hamur yoğuracağımız kaba maya, şeker ve tuz konulur Ardından ılık su ve süt karışımı da üzerine eklenir Maya, şeker ve tuz eriyene kadar elle karıştırılır ve üzerine yavaş yavaş un eklenir Ele yapışmayacak, yumuşak bir hamurumuz olacak Sonra hamur en az 30 dakika mayalanmaya bırakılır Hamur mayalanırken bir kaba haşhaş, su, tuz ve sıvı yağ konulur ve tahin kıvamına gelince kenara konulur Hamur olunca 7 eşit parçaya bölünür Sonra unlanmış zeminde teker teker bir servis tabağı büyüklüğünde açılır (un ile birlikte) Ardından üzerine haşhaş sürülür ve isteğe göre ceviz serpilir (ben biraz büyük serpiştirmişim açarken zorlandım siz ince ceviz serpin ) Ardından rulo yapılır ve gül şekli verilerek üzerinden biraz bastırılır Bütün bezeler bu şekilde yapıldıktan sonra teker teker unlanarak açılır ve yağlanmamış tavada bir tarafı kızarınca arka tarafına tereyağ sürülür tercihen sıcak ya da ılık şekilde servis yapılır İşte nefis katmerlerimiz hazır Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Yapacaklardan yorum ve foto bekliyorum Hayırlı, Bereketli Ramazanlar Sevgiler
*Yarım paket yaş maya (ya da 1 paket instant)
*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı ılık süt
*1, 5 silme tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur olana kadar un (ben 3 su bardağı artı 1 dolu yemek kaşığı kullandım)
İçine:
*3 yemek kaşığı sarı haşhaş
*Haşhaşı açmak için su
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 çay kaşığı tuz
*(bu haşhaş tahin kıvamına gelene kadar su koyuyoruz )
Üzerine:
*Tereyağ
*Not: isteyenler ince ceviz de serpebilir
*
Haşhaşlı Nefis Katmer Tarifi Yapılışı Ramazana güzel bir tarif ile daha devam edeyim istedim Kesinlikle denemelisiniz *Şöyle kat kat, yumuşacık, sıcak, nefis bir katmer isteyenler buraya
Geçelim yapılışa
Önce süt ve su karıştırılır ve ocağa konulur Hafif ılık olana kadar ocakta bekletilir Hamur yoğuracağımız kaba maya, şeker ve tuz konulur Ardından ılık su ve süt karışımı da üzerine eklenir Maya, şeker ve tuz eriyene kadar elle karıştırılır ve üzerine yavaş yavaş un eklenir Ele yapışmayacak, yumuşak bir hamurumuz olacak Sonra hamur en az 30 dakika mayalanmaya bırakılır Hamur mayalanırken bir kaba haşhaş, su, tuz ve sıvı yağ konulur ve tahin kıvamına gelince kenara konulur Hamur olunca 7 eşit parçaya bölünür Sonra unlanmış zeminde teker teker bir servis tabağı büyüklüğünde açılır (un ile birlikte) Ardından üzerine haşhaş sürülür ve isteğe göre ceviz serpilir (ben biraz büyük serpiştirmişim açarken zorlandım siz ince ceviz serpin ) Ardından rulo yapılır ve gül şekli verilerek üzerinden biraz bastırılır Bütün bezeler bu şekilde yapıldıktan sonra teker teker unlanarak açılır ve yağlanmamış tavada bir tarafı kızarınca arka tarafına tereyağ sürülür tercihen sıcak ya da ılık şekilde servis yapılır İşte nefis katmerlerimiz hazır Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Yapacaklardan yorum ve foto bekliyorum Hayırlı, Bereketli Ramazanlar Sevgiler