Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Nefis Revani (Büyük Tepsilik)

Haşhaşlı Nefis Revani (Büyük Tepsilik)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Haşhaşlı Nefis Revani (Büyük Tepsilik) Tarifi İçin Malzemeler

*4 yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı sut
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı mavi haşhaş
*1 su bardağı un
*2 kabartma tozu
*1 vanilya

Şerbeti için;

*2 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*2 damla limon suyu

Üzerine;

*1 su bardağı süt
*1 paket krem santi
*İsteğe bağlı fındık

Haşhaşlı Nefis Revani (Büyük Tepsilik) Tarifi Yapılışı Tadı damağınızda kaacak muhteşem bir tatlı Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum Geçelim tarife
Önce şerbetimizi hazırlayalım 15 dk kaynatalım limon suyumuzu kapatmaya yakın damlatalım ve soğumaya bırakalım
Kekimizin hamuruna geçelim Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar 5 dk mikserle çırpalım Sütü, sıvı yağı, irmik ve haşhaşıda ekleyip çırpmaya devam edelim Un ,kabartma tozu ve vanilya eklenip son kez tekrar çırpalım Hamurumuzu yağlanmış Büyük siyah tepsiye dökelim Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ilk sıcağı geçen kekimizin üzerine soğuk şerbet dökülür Soğuyan ve şerbeti çeken tatlımızın üzerine sütle çırpılmış krem santimizi sürelim 2 saat dolapta beklesin Ardından bıçakla istediğiniz şekil kesebilirsiniz Ben bir dilimi diğer dilimin üzerine koydum Çift katlı oldu O şekil servis yaptım Görüntü şahane ( bu görüntüyü uygulamak için büyük tepside yaptım )siz dilediğiniz borcama yapabilirsiniz

858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt