Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Papatya Ekmek

Haşhaşlı Papatya Ekmek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Haşhaşlı Papatya Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
*1 paket yaş maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Alabildiğine un

Harç malzemeleri;


*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı haşhaş

Haşhaşlı Papatya Ekmek Tarifi Yapılışı Ilık sütün içine mayayı ve şekeri ilave edip mayanın dağılmasını beklerken diğer tarafta hamuru yoğuracağımız kaba sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı, tuzu koyup içinde maya olan sütü de ilave edip alabildiğine un ile yoğuruyoruz Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı, yoğurulan hamur 5 eşit parçaya ayrılır Her biri pasta tabağından büyük olacak şekilde açılır, her kata yağ ve haşhaş karışımı güzelce dağıtıldıktan sonra hamurun ortasına bir kase koyulup kesilir Sonra 4’e, 8’e ve 16 parçaya dilimlenir, her bir dilimi *ikişer kez burup karşısındaki dilimle eşleştirilip yumurta sarısı sürülür ve dinlenmeye bırakılır Dinlenen hamuru 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,894Mesajlar
33,086Kullanıcılar
eckiiiiSon üye
Üst Alt