iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Puf Puflar Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı ılık süt
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı kuru maya
*6 su bardağı un
Haşhaşlı Puf Puflar Tarifi Yapılışı Merhabalar dostlarr simdi size mükemmel bir tarif vereceğim buzlukta bile saklayabilirsiniz puf pufluğunu hiç kaybetmÖyor Sadece 1 gece önceden buzluktan çıkarmanız yeterlidir hadi başlayalımmm
1
*Öncelikle sütünüz ılık olmalı Yoğurt ve sütümüzü bir kapa alalım
*Ardından yumurtamızı kıralım Şeker ve tuzuda ekleyip, eriyene kadar parmaklarımızla hafif hafif karıştıralım
*Ardından 2 bardak unu ekleyip, üzerine maya dökelim ve iyice karıştıralım
*Kek hamuru gibi topaksız olmalı
*Ardından 4 bardak unu da ekleyelim ve iyice yoğuralım
*Elinize yapışacaktır Fakat daha fazla un eklemeyin
*Ardından ağzını kapatalım ve sıcak bir yerde 45 dk mayalanmaya bırakalım
*Burda en önemli nokta mayalanma Mutlaka iyi mayalanmalı
*Ardından mayalanan hamurları ellerimizi yağa batırarak açalım
*Kesinlikle merdane yada oklava kullanmayın
*Üzerine haşhaşı sürelim ve rulo sekil verip keselim
*Yağılı tepsiye dizelim
*Bu işlem bittikten sonra üzerine yumurtanın sarısını sürelim ve susam çörek otu dökelim
*Tabi isteğe göre
*Ardından 180 derecede ki önceden ısınmış fırına koyalım ve fırını kapatalım
*10 dk bekleyelim
*Bu sayede daha da büyük çörekler olacak ve tepside de mayalamış olacağız
*Sonra açalım ve 25 dk filan pişirelim
*Tabi siz yine kontrol edin yanmasın
*Ardından puf puf haşhaşları servis yapabilirisiniz
*Afiyetleer olsuunnn
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı ılık süt
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı kuru maya
*6 su bardağı un
Haşhaşlı Puf Puflar Tarifi Yapılışı Merhabalar dostlarr simdi size mükemmel bir tarif vereceğim buzlukta bile saklayabilirsiniz puf pufluğunu hiç kaybetmÖyor Sadece 1 gece önceden buzluktan çıkarmanız yeterlidir hadi başlayalımmm
1
*Öncelikle sütünüz ılık olmalı Yoğurt ve sütümüzü bir kapa alalım
*Ardından yumurtamızı kıralım Şeker ve tuzuda ekleyip, eriyene kadar parmaklarımızla hafif hafif karıştıralım
*Ardından 2 bardak unu ekleyip, üzerine maya dökelim ve iyice karıştıralım
*Kek hamuru gibi topaksız olmalı
*Ardından 4 bardak unu da ekleyelim ve iyice yoğuralım
*Elinize yapışacaktır Fakat daha fazla un eklemeyin
*Ardından ağzını kapatalım ve sıcak bir yerde 45 dk mayalanmaya bırakalım
*Burda en önemli nokta mayalanma Mutlaka iyi mayalanmalı
*Ardından mayalanan hamurları ellerimizi yağa batırarak açalım
*Kesinlikle merdane yada oklava kullanmayın
*Üzerine haşhaşı sürelim ve rulo sekil verip keselim
*Yağılı tepsiye dizelim
*Bu işlem bittikten sonra üzerine yumurtanın sarısını sürelim ve susam çörek otu dökelim
*Tabi isteğe göre
*Ardından 180 derecede ki önceden ısınmış fırına koyalım ve fırını kapatalım
*10 dk bekleyelim
*Bu sayede daha da büyük çörekler olacak ve tepside de mayalamış olacağız
*Sonra açalım ve 25 dk filan pişirelim
*Tabi siz yine kontrol edin yanmasın
*Ardından puf puf haşhaşları servis yapabilirisiniz
*Afiyetleer olsuunnn