iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Revani Tarifim İçin Malzemeler
*4 yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı mavi haşhaş
*1,5 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 su bardağı un
*1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3,5 su bardağı su
Haşhaşlı Revani Tarifim Yapılışı
1
*Yoğurma kabımıza şeker ve yumurtayı alıp köpürene dek çırpıyoruz (ben aroma versin diye bir portakal kabuğunu rendeledim siz isteğinize göre katmaya bilirsiniz)
*Sonra yoğurt sıvı yağ ve irmiği katıp biraz daha çırpıyoruz
*En son un, kabartma tozu, haşhaş ve vanilyayı da katıp karıştırıyoruz
*Yağlamış olduğumuz kare borcama veya dikdortgen borcama döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurdan testi yaparak 2025 dk kızarana dek pişiriyoruz
*Şerbeti ocağa koyup 15 dk kaynattıktan sonra tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde tatlımıza döküyoruz
Afiyet olsun
*4 yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı mavi haşhaş
*1,5 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 su bardağı un
*1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3,5 su bardağı su
Haşhaşlı Revani Tarifim Yapılışı
1
*Yoğurma kabımıza şeker ve yumurtayı alıp köpürene dek çırpıyoruz (ben aroma versin diye bir portakal kabuğunu rendeledim siz isteğinize göre katmaya bilirsiniz)
*Sonra yoğurt sıvı yağ ve irmiği katıp biraz daha çırpıyoruz
*En son un, kabartma tozu, haşhaş ve vanilyayı da katıp karıştırıyoruz
*Yağlamış olduğumuz kare borcama veya dikdortgen borcama döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurdan testi yaparak 2025 dk kızarana dek pişiriyoruz
*Şerbeti ocağa koyup 15 dk kaynattıktan sonra tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde tatlımıza döküyoruz
Afiyet olsun