Haşhaşlı Revani (Tart Kalıbında) Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta 1 dere bardağı şeker 1 akarsu bardağı değişken yağ 1 nehir bardağı irmik 12 (yarım) akarsu bardağı mavi haşhaş 12 (yarım) nehir bardağı süt 1, 5 dere bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 adet limon kabuğu rendesi Şerbeti ; 1 su bardağı şeker 1, 5 su bardağı su Birkaç damla limon Krema ; 1 paket krem şanti 12 (yarım) su bardağı süt Süslemek için: 1 adet limon Haşhaşlı Revani (Tart Kalıbında) Tarifi Yapılışı Başlangıçta şerbet yapılır Şeker ve su karıştırarak kaynatılır, birkaç damla limon sıkılır 10 dakika kaynayıp, soğumaya bırakılır Krem şanti ve süt koyulaşana dek çırpılarak, buzdolabına kaldırılır Kek için şeker ve yumurta köpürene değin çırpılır İçine süt ve akıcı yağ eklenerek çırpılır Haşhaş, irmik, limon kabuğu, kabartma tozu ve un sırayla eklenerek çırpılır Unun son yarım bardağı ile kıvam ayarlanır Tart kalıbı yağlanıp, unlanır ve kek kalıba dökülür 170 derece ısıtılmış fırında pişirilir Kek ılıyınca şerbet dökülür Iyice soğuyunca servis tabağına çevrilerek çıkarılır Krem şanti ile süslenir Ben süslerken krema torbası ve yıldız kutup kullandım Rende revaninin üzerine yukarıdan tutulur ve gezdirerek limon kabuğuyla üzeri süslenir Birkaç saat dolapta dinlendirdikten daha sonra servis edebilirsiniz Not : Akarsu bardağı ölçüsü için herzamanki akarsu bardağı kullandım ol id tagoninread