Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin ; 3 adet yumurta1 su bardağı değişken yağ1 su bardağı süt1 su bardağı toz şeker1 su bardağı haşhaş1 su bardağı irmik1 paket kabartma tozu2 su bardağı un Şerbeti İçin ; 3 su bardağı su2 su bardağı toz şekerYarım limonun suyu Üstü İçin ; 1 paket krem şanti1 su bardağı süt Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbeti için zorunlu malzemeleri tenceremize koyup 15 dakika kaynatalım ve soğutalımKeki için, derin bir kaba şekerimizi ve yumurtamızı ek edip mikserimizle çırpalımArkasından değişken yağını sütü ilave edip karıştıralımEn son haşhaşı, irmiği kabartma tozunu ve unu ek edip adamakıllı karıştırıp yağlamış olduğumuz borcamımıza dökelimEvvelden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya değin pişirelimFırından çıkarttığımız kekimize soğuk şerbetimizi eşit olacak şekilde dökelimÜzerini kapatıp şerbetin çekmesini sağlayalım Derin bir kapta krem şantimizi ve bir bardak sütü mikserle çırpalımSoğuyan tatlımıza krem şantimizi yayalım Tatlımızı servis etmeden önce buzdolabında 23 saat bekletelim Sağlık Durumu olsun sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur