iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1, 5 su bardağı un (kıvama göre artırılabilir)
Şerbeti İçin:
1, 5 su bardağı şeker
4, 5 su bardağı su
56 damla limon suyu
Üzeri İçin:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı
Öncelikle şerbet için gerekli olan malzemeleri kıvamını alana kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz, şerbet soğuk dökülecek çünkü
Kek için öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz sonra diğer malzemeleri de ekleyip çok katı olmayacak şekilde kıvam oluşturup yağladığımız tepsiye döküp fırına veriyoruz 180 derecelik fırında yarım saat kızarana kadar pişiriyoruz Çıkarınca soğuttuğumuz şerbeti üzerine döküyoruz Tatlının soğuması gerekiyor o yüzden krem şantiyi hemen dökmüyoruz
Ardından krem şantiyi soğuk süt ile çırpıp 510 dakika buzdolabında beklettikten sonra tatlımızın üzerine döküyoruz
Afiyet olsun
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1, 5 su bardağı un (kıvama göre artırılabilir)
Şerbeti İçin:
1, 5 su bardağı şeker
4, 5 su bardağı su
56 damla limon suyu
Üzeri İçin:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı
Öncelikle şerbet için gerekli olan malzemeleri kıvamını alana kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz, şerbet soğuk dökülecek çünkü
Kek için öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz sonra diğer malzemeleri de ekleyip çok katı olmayacak şekilde kıvam oluşturup yağladığımız tepsiye döküp fırına veriyoruz 180 derecelik fırında yarım saat kızarana kadar pişiriyoruz Çıkarınca soğuttuğumuz şerbeti üzerine döküyoruz Tatlının soğuması gerekiyor o yüzden krem şantiyi hemen dökmüyoruz
Ardından krem şantiyi soğuk süt ile çırpıp 510 dakika buzdolabında beklettikten sonra tatlımızın üzerine döküyoruz
Afiyet olsun