iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için;
*2, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon
Keki için;
*3 yumurta
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı mor haşhaş
*1 su bardağı un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
*1 su bardağı süt
*1 paket krem şanti
Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı Önce şerbetimizi hazırlıyoruz ki soğuması gerekiyor
3 su bardağı su ve 2, 5 su bardağı şekeri bir tencereye koyup içine de bir dilim limon atıyoruz
Kaynamaya başladıktan sonra 7 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz
3 yumurta 1 paket vanilya ve 1 çay bardağı şekerimizi bir kaba koyup bolca çırpıyoruz
Sonra diğer malzemelerimizin hepsini koyup çok değil azıcık daha çırpıyoruz
Yuvarlak borcamımızın dibini yağlıyoruz yapışmayı önlemek için ve harcımızı yuvarlak borcamımıza döküyoruz
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Piştikten sonra 10 dk kadar o ilk sıcaklığının geçmesini bekledikten sonra soğuyan şerbetimizi üzerine döküyoruz
Tatlımızı şerbetimiz emilene ve soğuyana kadar dinlenmeye alıyoruz
12 saat kadar dinlendirdikten sonra krem şantimizi hazırlayıp tatlımızın üzerine güzelce sürüyoruz
Krem şantinin üzerine görsellik açısından ben birazcık daha haşhaş gezdirdim
Hazır olan revamizi buzdolabında 23 saat soğuttuktan sonra artık servis edip yiyebilirsiniz
Afiyet olsun
*2, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon
Keki için;
*3 yumurta
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı mor haşhaş
*1 su bardağı un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
*1 su bardağı süt
*1 paket krem şanti
Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı Önce şerbetimizi hazırlıyoruz ki soğuması gerekiyor
3 su bardağı su ve 2, 5 su bardağı şekeri bir tencereye koyup içine de bir dilim limon atıyoruz
Kaynamaya başladıktan sonra 7 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz
3 yumurta 1 paket vanilya ve 1 çay bardağı şekerimizi bir kaba koyup bolca çırpıyoruz
Sonra diğer malzemelerimizin hepsini koyup çok değil azıcık daha çırpıyoruz
Yuvarlak borcamımızın dibini yağlıyoruz yapışmayı önlemek için ve harcımızı yuvarlak borcamımıza döküyoruz
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Piştikten sonra 10 dk kadar o ilk sıcaklığının geçmesini bekledikten sonra soğuyan şerbetimizi üzerine döküyoruz
Tatlımızı şerbetimiz emilene ve soğuyana kadar dinlenmeye alıyoruz
12 saat kadar dinlendirdikten sonra krem şantimizi hazırlayıp tatlımızın üzerine güzelce sürüyoruz
Krem şantinin üzerine görsellik açısından ben birazcık daha haşhaş gezdirdim
Hazır olan revamizi buzdolabında 23 saat soğuttuktan sonra artık servis edip yiyebilirsiniz
Afiyet olsun