iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 su bardağı mavi haşhaş
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*12 (yarım) çorba kaşığı limon suyu
Üzeri için;
*1 bardak soğuk süt
*1 paket kremşanti
Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şeker çırpılır
*Un, irmik, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, vanilya, haşhaş eklenir çırpılır
*Tepsinin altı yağlanır bulamaç dökülür
*160° de 40 dakika pişirilir
*Şerbet kaynatılır, şerbet soğuk tatlı sıcak olacak
*Şerbet döküldükten sonra başka bir tepsi ile üzeri kapatılır
*Soğuduktan sonra üzerine kremşanti sürülür Afiyet olsun
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 su bardağı mavi haşhaş
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*12 (yarım) çorba kaşığı limon suyu
Üzeri için;
*1 bardak soğuk süt
*1 paket kremşanti
Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şeker çırpılır
*Un, irmik, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, vanilya, haşhaş eklenir çırpılır
*Tepsinin altı yağlanır bulamaç dökülür
*160° de 40 dakika pişirilir
*Şerbet kaynatılır, şerbet soğuk tatlı sıcak olacak
*Şerbet döküldükten sonra başka bir tepsi ile üzeri kapatılır
*Soğuduktan sonra üzerine kremşanti sürülür Afiyet olsun