iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağından 2 parmak eksik haşhaş
*1 paket kabartma tozu ve vanilya
*1, 5 su bardağı un
Şerbeti için:
*1, 5 su bardağı toz şeker
*3, 5 su bardağı su
*56 damla limon suyu
Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz ki şerbet ılık kek sıcak olsun dökerken
*Tüm malzemeleri tencereye koyup kaynatıyoruz
*Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır
*Üzerine yağ ve süt eklenip 2 dk daha çırpılır
*Ardından irmik ve haşhaş eklenir
*Un, vanilya ve kabartma tozu elenip eklendikten sonra bir miktar çırpılır
*Margarinle yağlayıp unladığımız kalıbımıza dökülür
*Önceden 175 derecede ısıtılmış fırına atıp üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 45 dk pişirilir ve çıkardıktan sonra dilimlenip
*Üzerine ılınan şerbet dökülür ve çekmesi için dinlenmeye bırakılır Afiyet olsun
*3 adet yumurta
*1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağından 2 parmak eksik haşhaş
*1 paket kabartma tozu ve vanilya
*1, 5 su bardağı un
Şerbeti için:
*1, 5 su bardağı toz şeker
*3, 5 su bardağı su
*56 damla limon suyu
Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz ki şerbet ılık kek sıcak olsun dökerken
*Tüm malzemeleri tencereye koyup kaynatıyoruz
*Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır
*Üzerine yağ ve süt eklenip 2 dk daha çırpılır
*Ardından irmik ve haşhaş eklenir
*Un, vanilya ve kabartma tozu elenip eklendikten sonra bir miktar çırpılır
*Margarinle yağlayıp unladığımız kalıbımıza dökülür
*Önceden 175 derecede ısıtılmış fırına atıp üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 45 dk pişirilir ve çıkardıktan sonra dilimlenip
*Üzerine ılınan şerbet dökülür ve çekmesi için dinlenmeye bırakılır Afiyet olsun