iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağı
*1 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı su
*1 çay bardağı mavi haşhaş
*1 çay bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*2 paket sade krem şanti (ben kakaolu kullandım evde yokmuş)
*Damla çikolata
*Hindistan cevizi
Şerbeti için;
*3 su bardağı süt
*2 buçuk su bardağı şeker
Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım
*İçerisine yağı sütü ve suyu ekleyip tekrar çırpalım
*Daha sonra kalan malzemeleri ekleyelim ve çırpalım
*Yağladığımız fırın tepsisine dökelim ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirelim
*Daha sonra şerbeti için tenceremize sütü ve şekeri ekleyip şeker eriyinceye kadar kaynatalım ve soğumaya bırakalım, sıcak kekin üzerine dökelim ve dinlenmeye bırakalım
*Daha sonra üzerine süt ile çırptığımız krem şantimizi sürüp 23 saat buz dolabında biraz dinlendirelim ve damla çikolata ve hindistan ceviziyle süsleyelim ve sunuma hazır hale getirelim
Herkese afiyet olsun
*2 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağı
*1 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı su
*1 çay bardağı mavi haşhaş
*1 çay bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*2 paket sade krem şanti (ben kakaolu kullandım evde yokmuş)
*Damla çikolata
*Hindistan cevizi
Şerbeti için;
*3 su bardağı süt
*2 buçuk su bardağı şeker
Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım
*İçerisine yağı sütü ve suyu ekleyip tekrar çırpalım
*Daha sonra kalan malzemeleri ekleyelim ve çırpalım
*Yağladığımız fırın tepsisine dökelim ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirelim
*Daha sonra şerbeti için tenceremize sütü ve şekeri ekleyip şeker eriyinceye kadar kaynatalım ve soğumaya bırakalım, sıcak kekin üzerine dökelim ve dinlenmeye bırakalım
*Daha sonra üzerine süt ile çırptığımız krem şantimizi sürüp 23 saat buz dolabında biraz dinlendirelim ve damla çikolata ve hindistan ceviziyle süsleyelim ve sunuma hazır hale getirelim
Herkese afiyet olsun