iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı haşhaş
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 çay bardağı un
Şerbeti için;
*2 çay bardağı şeker
*2,5 çay bardağı su
*2 çay kaşığı limon suyu
Üstü için;
*1 su bardağı süt
*1 paket kremşanti
Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı Yumurta ve şekerimizi derin bi kapa alıp iyice çırpıyoruz Daha sonra kalan tüm malzemeleri tek tek içine döküp çırpıyoruz En son unu ve kabartma tozu vanilya ekleyip bi dakka daha çırpıp dikdörtken borcamı yağlayıp içine döküyoruz Fırında yaklaşık 1520 dakka pişiriyoruz Üstü ve altı kızarana kadar Bi yandan şerbetimizi hazırlıyoruz Şerbette yaklaşık 1015 dakka pişiriyoruz Soğuyup bekleyen revaninin üstüne şerbeti tamamen eşit şekilde döküyoruz Şerbetlenen revanimiz soğumaya bırakılırken kremşantiyi hazırlıyoruz Revaninin üstüne iyice yaydıktan sonra dilediğimiz şeylerle süslüyoruz AFİYET OLSUN
*3 yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı haşhaş
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 çay bardağı un
Şerbeti için;
*2 çay bardağı şeker
*2,5 çay bardağı su
*2 çay kaşığı limon suyu
Üstü için;
*1 su bardağı süt
*1 paket kremşanti
Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı Yumurta ve şekerimizi derin bi kapa alıp iyice çırpıyoruz Daha sonra kalan tüm malzemeleri tek tek içine döküp çırpıyoruz En son unu ve kabartma tozu vanilya ekleyip bi dakka daha çırpıp dikdörtken borcamı yağlayıp içine döküyoruz Fırında yaklaşık 1520 dakka pişiriyoruz Üstü ve altı kızarana kadar Bi yandan şerbetimizi hazırlıyoruz Şerbette yaklaşık 1015 dakka pişiriyoruz Soğuyup bekleyen revaninin üstüne şerbeti tamamen eşit şekilde döküyoruz Şerbetlenen revanimiz soğumaya bırakılırken kremşantiyi hazırlıyoruz Revaninin üstüne iyice yaydıktan sonra dilediğimiz şeylerle süslüyoruz AFİYET OLSUN