iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
*1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
*Yarım su bardağı mavi haşhaş
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
*2, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Üzeri için;
*2 paket kremşanti
*1 su bardağı süt
*Hindistan cevizi
Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbeti hazırlayın Malzemeleri karıştırıp kaynatın (Şerbet ılık olacak )Yumurta ve şekeri çırparak köpürtün Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın Yağlanmış tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin Kekin ilk sıcaklığı çıkınca kaynamış ılımış şerbeti üzerine gezdirin Kremşantiyi süt ile iyice çırpın ve dolapta 15 dk kadar soğutun Tatlı soğuyunca üzerine kremşantiyi sürün Hindistan cevizi serpin ve 12 saat dinlenen tatlıyı dilimleyip servis edin ???????
*3 adet yumurta
*1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
*1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
*Yarım su bardağı mavi haşhaş
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
*2, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Üzeri için;
*2 paket kremşanti
*1 su bardağı süt
*Hindistan cevizi
Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbeti hazırlayın Malzemeleri karıştırıp kaynatın (Şerbet ılık olacak )Yumurta ve şekeri çırparak köpürtün Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın Yağlanmış tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin Kekin ilk sıcaklığı çıkınca kaynamış ılımış şerbeti üzerine gezdirin Kremşantiyi süt ile iyice çırpın ve dolapta 15 dk kadar soğutun Tatlı soğuyunca üzerine kremşantiyi sürün Hindistan cevizi serpin ve 12 saat dinlenen tatlıyı dilimleyip servis edin ???????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.