iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 kabartma tozu
*2 paket vanilya
*6 yemek kaşığı mavi haşhaş
Şerbeti için;
*2 buçuk su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için;
*1 kutu içindeki 2 poşet kremşanti
*1 su bardağı soğuk süt
Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti için şeker ve su tencereye ilave edilir ocağa alınır kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatılır, limon suyu ilave edilir, 5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır soğumaya bırakılır
Yumurta ve şeker kaba alınır ,iyice şeker eriyinceye kadar çırpılır, üzerine süt ,sıvı yağ ve kalan diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır Yağlanmış tepsiye dökülür önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında altı üstü hafif kızarıncaya pişirilir Üzerine 5 dakika sonra soğuk şerbet gezdirilir bu arada kremşanti ve süt katılaşana kadar çırpılır ,iyice soğuyan tatlıya kremşanti sürülür 2 saat dinledirilir Dilimlenir ve servis edilir afiyet olsun hoşçakalın
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 kabartma tozu
*2 paket vanilya
*6 yemek kaşığı mavi haşhaş
Şerbeti için;
*2 buçuk su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için;
*1 kutu içindeki 2 poşet kremşanti
*1 su bardağı soğuk süt
Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti için şeker ve su tencereye ilave edilir ocağa alınır kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatılır, limon suyu ilave edilir, 5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır soğumaya bırakılır
Yumurta ve şeker kaba alınır ,iyice şeker eriyinceye kadar çırpılır, üzerine süt ,sıvı yağ ve kalan diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır Yağlanmış tepsiye dökülür önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında altı üstü hafif kızarıncaya pişirilir Üzerine 5 dakika sonra soğuk şerbet gezdirilir bu arada kremşanti ve süt katılaşana kadar çırpılır ,iyice soğuyan tatlıya kremşanti sürülür 2 saat dinledirilir Dilimlenir ve servis edilir afiyet olsun hoşçakalın