iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı haşhaş
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*3 damla limon suyu
Üzeri için;
*2 poşet krem şanti
*1 buçuk su bardağı sütle çırpılacak
*Haşhaş
Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı İlk önce su ve şekeri bir tencereye alalım ateşe katalım eriyince dek karıştıralım kaynayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika kısık ateşte kaynasın ateşten alıp bi kaba boşaltalım ılınsın diye
Kek hamuru için yumurta ,vanilya, şeker ,eriyene dek mikserle çırpalım Süt, sıvı yağ ,irmik, haşhaş ,un ,kabartma tozu ekleyip onları iyice çırpalım ,büyük boy borcamı hafifçe sıvıyağ la yağlayıp hamurumuzu dökelim ,150 derecede ısıtılmış fırında pişirelim ,krem şanti sütü ekleyip bi kapta çırpalım, katılaşana dek buzdolabına kaldıralım, pişen kekimizi ılık şerbeti dökelim her tarafına kekimiz soğuyunca krem şantiyi sürüp haşhaş serpelim *Her yerine dolapta dinlenmeye bırakalım, afiyet olsun
*3 adet yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı haşhaş
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*3 damla limon suyu
Üzeri için;
*2 poşet krem şanti
*1 buçuk su bardağı sütle çırpılacak
*Haşhaş
Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı İlk önce su ve şekeri bir tencereye alalım ateşe katalım eriyince dek karıştıralım kaynayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika kısık ateşte kaynasın ateşten alıp bi kaba boşaltalım ılınsın diye
Kek hamuru için yumurta ,vanilya, şeker ,eriyene dek mikserle çırpalım Süt, sıvı yağ ,irmik, haşhaş ,un ,kabartma tozu ekleyip onları iyice çırpalım ,büyük boy borcamı hafifçe sıvıyağ la yağlayıp hamurumuzu dökelim ,150 derecede ısıtılmış fırında pişirelim ,krem şanti sütü ekleyip bi kapta çırpalım, katılaşana dek buzdolabına kaldıralım, pişen kekimizi ılık şerbeti dökelim her tarafına kekimiz soğuyunca krem şantiyi sürüp haşhaş serpelim *Her yerine dolapta dinlenmeye bırakalım, afiyet olsun