iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 buçuk su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
*1* çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*1 yumurta sarısı
*1 Paket unun yarısından fazlası
İçi için,
*1 su bardağı haşhaş ezmesi (eğer ezme bulunamazsa haşhaşlar bir müddet yağsız kavrulup mutfak robotunda çekilebilir )
*1 çay bardağı pekmez
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Rulo Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle derin bir kabın içinde ılık su, ılık süt ve mayayı iyice erit
*Sonra tuz ve şeker de ekle karışımı bir müddet daha karıştır sonra un ekle ve ele yapışmayacak bir hamur elde et
*Mayalanan hamurun dinlemesi ve kabarması için üzerini streç film ile kapat ve kaldır
*Hamurun mayalanmasını beklerken diğer taraftan haşhaş, pekmez ve sıvı yağı karıştır bir akışkan kıvam elde et
*Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayır ve tepsi boyutunda aç
*Ardından orta kısımdan başlayarak hamuru üçgen şekillerde kes
*Bu şekilde aşağı yukarı on iki parça çıkmaktadır
*Sonra hamurun kalın uç kısımlarına haşhaşlı karışımdan sür ve kalın uçtan kıvırarak ince uca kadar hamuru rulo yap
*İkinci hamur içinde aynı işlemi uygula bu şekilde yaklaşık yirmi dört adet rulo ortaya çıkmaktadır
*Son olarak üzerine yumurta sarısı sür ve tepsiye diz
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişir ,sonra poğaçayı servis edebilirsin
*Afiyet olsun şimdiden
*1 buçuk su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
*1* çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*1 yumurta sarısı
*1 Paket unun yarısından fazlası
İçi için,
*1 su bardağı haşhaş ezmesi (eğer ezme bulunamazsa haşhaşlar bir müddet yağsız kavrulup mutfak robotunda çekilebilir )
*1 çay bardağı pekmez
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Rulo Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle derin bir kabın içinde ılık su, ılık süt ve mayayı iyice erit
*Sonra tuz ve şeker de ekle karışımı bir müddet daha karıştır sonra un ekle ve ele yapışmayacak bir hamur elde et
*Mayalanan hamurun dinlemesi ve kabarması için üzerini streç film ile kapat ve kaldır
*Hamurun mayalanmasını beklerken diğer taraftan haşhaş, pekmez ve sıvı yağı karıştır bir akışkan kıvam elde et
*Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayır ve tepsi boyutunda aç
*Ardından orta kısımdan başlayarak hamuru üçgen şekillerde kes
*Bu şekilde aşağı yukarı on iki parça çıkmaktadır
*Sonra hamurun kalın uç kısımlarına haşhaşlı karışımdan sür ve kalın uçtan kıvırarak ince uca kadar hamuru rulo yap
*İkinci hamur içinde aynı işlemi uygula bu şekilde yaklaşık yirmi dört adet rulo ortaya çıkmaktadır
*Son olarak üzerine yumurta sarısı sür ve tepsiye diz
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişir ,sonra poğaçayı servis edebilirsin
*Afiyet olsun şimdiden