iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Sarma Tarifi İçin Malzemeler
*4 böreklik yufka
*1 su bardağı haşhaş ezmesi
*1 su bardağından biraz az sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı ceviz içi
Haşhaşlı Sarma Tarifi Yapılışı Bu tarifi vaktim kısıtlı olduğu için uydurarak yaptım gerçekten çok güzel oldu sizlerle paylaşmak istedim buyrun tarifimize
Haşhaşı, şekeri ve sıvı yağı Bir kasede karıştıralım kenara bırakalım Yufkamızın bir ilkini tezgaha açıp içerisine bu karışımdan dökelim üzerine ikinci yufkamızı açalım yine aynı işlemi yapalım Yufkanın her iki tarafından ortaya doğru sarıp ortada birleştiren daha sonra diğer iki yufkayı da aynı işlemi yapalım
Sarmış olduğumuz yufkadan iki parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serinmiş olan fırın tepsisi ne dizelim yine karışımdan yufkaların üzerine sürüp 185 derecelik fırında yaklaşık 20 25 dakika üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim Hafif çıtır çıtır lezzetli oldu
*4 böreklik yufka
*1 su bardağı haşhaş ezmesi
*1 su bardağından biraz az sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı ceviz içi
Haşhaşlı Sarma Tarifi Yapılışı Bu tarifi vaktim kısıtlı olduğu için uydurarak yaptım gerçekten çok güzel oldu sizlerle paylaşmak istedim buyrun tarifimize
Haşhaşı, şekeri ve sıvı yağı Bir kasede karıştıralım kenara bırakalım Yufkamızın bir ilkini tezgaha açıp içerisine bu karışımdan dökelim üzerine ikinci yufkamızı açalım yine aynı işlemi yapalım Yufkanın her iki tarafından ortaya doğru sarıp ortada birleştiren daha sonra diğer iki yufkayı da aynı işlemi yapalım
Sarmış olduğumuz yufkadan iki parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serinmiş olan fırın tepsisi ne dizelim yine karışımdan yufkaların üzerine sürüp 185 derecelik fırında yaklaşık 20 25 dakika üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim Hafif çıtır çıtır lezzetli oldu