iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr tereyağ
*Yarım su bardağı irmik
*Yarım su bardağı şeker
*2 yumurta
*3 5 bardağa yakın un
*Kabartma tozu
*Vanilya
Üzeri için:
*1 su bardağı mavi haşhaş
*1 su bardağı süt
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Bir kaç damla limon
Haşhaşlı Şekerpare Tarifi Yapılışı
Şerbet soğuk olacağı için önce şerbetli yaparak soğumaya bırakın Tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp yoğurun İstediğiniz büyüklükte şekil verin Süte ve daha sonra mavi haşhaşa batırın İçlerine fındık koyup 180 derece ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirin Fırından çıkardığınızda sıcak iken soğuk şerbeti dökün Afiyet olsun
*200 gr tereyağ
*Yarım su bardağı irmik
*Yarım su bardağı şeker
*2 yumurta
*3 5 bardağa yakın un
*Kabartma tozu
*Vanilya
Üzeri için:
*1 su bardağı mavi haşhaş
*1 su bardağı süt
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Bir kaç damla limon
Haşhaşlı Şekerpare Tarifi Yapılışı
Şerbet soğuk olacağı için önce şerbetli yaparak soğumaya bırakın Tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp yoğurun İstediğiniz büyüklükte şekil verin Süte ve daha sonra mavi haşhaşa batırın İçlerine fındık koyup 180 derece ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirin Fırından çıkardığınızda sıcak iken soğuk şerbeti dökün Afiyet olsun