iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
5 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz haşhaş
1 su bardağı un
1 büyük çay bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şurubu için:
2 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Yapılışı:
Yumurta ve tozşeker iyice çırpılır Vanilya konur Sırasıyla irmik, haşhaş, un, kabartma tozu konur
Sıvı yağda konup mikserle karıştırılır ve fırın kabına dökülür 175 derecede 3035 dakika pişirilir
(NOT: Keki ve şurup ılık olacak)İsteğe bağlı tarçınla veya krem şantiyle yenebilir
5 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz haşhaş
1 su bardağı un
1 büyük çay bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şurubu için:
2 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Yapılışı:
Yumurta ve tozşeker iyice çırpılır Vanilya konur Sırasıyla irmik, haşhaş, un, kabartma tozu konur
Sıvı yağda konup mikserle karıştırılır ve fırın kabına dökülür 175 derecede 3035 dakika pişirilir
(NOT: Keki ve şurup ılık olacak)İsteğe bağlı tarçınla veya krem şantiyle yenebilir