Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Tam Buğday Unlu Poğaça

Haşhaşlı Tam Buğday Unlu Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Haşhaşlı Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*Diyet yaparken canınız poğaça çekerse tam size göre bir tarif bu Ben yaklaşık 5 aydır zayıflama çabasında olan bir kişi olarak afiyetle yedim Minik oğlumda çok sevdi bu poğaçaları Öncesinde baya bir tarif denemiş biri olarak bu tarif için tam buğday unu ile yapılmış en lezzetli poğaça diyebilirim Şimdiden yapacak herkese afiyet bal olsun ( Bir not eklemek isterim ki ben bu poğaçayı sıvı yağ ve zeytinyağı karıştırarak denediğimde çok fazla yağ kokusu geldi pek hoş olmadı sizlere tavsiyem ayçiçek yağı ile yapmanız )

Hamuru:


*2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
*1 çay bardaği yoğurt
*Yarım çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*45 yemek kaşığı mavi haşhaş ( tane haşhaş)
*1 su bardaği normal beyaz un
*Tam buğday unu

İçi:


*Peynir ( Ben light beyaz peynir kullandım)

Haşhaşlı Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi Yapılışı Yumurta ( bir yumurtanın sarısını üzeri için ayırmayı unutmayalım) sıvı yağ, süt, yoğurt karıştırılır Üzerine şeker, tuz, un, kabartma tozu eklenir 1 su bardağı normal un eklendikten sonra hamura tam buğday unundan “aldığı kadar eklenir ve çok sert olmayan bir hamur elde edilir En son haşhaş ekleyip aralarına peynir koyarak şekillendirilir Üzerine yumurta sarısı sürülüp haşhaş serpilerek 180 derecede pişmeye bırakılır
 
858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt