iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER:
* 4 tane yumurta
* 1 su bardagi seker
* 1 su bardagi yogurt
* 1 su bardagi irmik
* 1 su bardagi siviyagi
* 1 su bardagi hashas tohumu
* 1 su bardagi un
* 1 paket ktozu
SERBETI ICIN:
* 2 s b su
* 2 sbseker
YAPILISI:
Yumurtalar şekerle birlikte köpürene kadar iyice çırpılır Diğer malzemeler ilave edilir En son un ile kabartma tozunu konarak kek hamuru hazırlanır 180 derece fırında pişirilir
Şerbeti hazırlanır
Sonra ikiside ılık vaziyette ikin şerbeti dökülür Üzeri süslenir veya krem şanti konarak servis yapılır
#Arkadaşlar ben denedim harika oldu bir dilimle yetinemiyorsunuz ,o derece
yaparken dikkat edilmesi gereken şeyler,fırın kabı borcam olsun ve mumkunse kalın olmasın hamur çünkü pişince kabarıyor zaten zira icinde irmik var
şerbetinide ılıkken dökün ve mümkünse fırından cıkan kek hamuruda ılık olsun ki serbeti yeterince yesin
üzerine krem şantide yaparsanız hem lezzetiyle hemde görüntüsüyle harika bir tatlı ortaya çıkacaktır
Şimdiden Afiyet Olsun
* 4 tane yumurta
* 1 su bardagi seker
* 1 su bardagi yogurt
* 1 su bardagi irmik
* 1 su bardagi siviyagi
* 1 su bardagi hashas tohumu
* 1 su bardagi un
* 1 paket ktozu
SERBETI ICIN:
* 2 s b su
* 2 sbseker
YAPILISI:
Yumurtalar şekerle birlikte köpürene kadar iyice çırpılır Diğer malzemeler ilave edilir En son un ile kabartma tozunu konarak kek hamuru hazırlanır 180 derece fırında pişirilir
Şerbeti hazırlanır
Sonra ikiside ılık vaziyette ikin şerbeti dökülür Üzeri süslenir veya krem şanti konarak servis yapılır
#Arkadaşlar ben denedim harika oldu bir dilimle yetinemiyorsunuz ,o derece
yaparken dikkat edilmesi gereken şeyler,fırın kabı borcam olsun ve mumkunse kalın olmasın hamur çünkü pişince kabarıyor zaten zira icinde irmik var
şerbetinide ılıkken dökün ve mümkünse fırından cıkan kek hamuruda ılık olsun ki serbeti yeterince yesin
üzerine krem şantide yaparsanız hem lezzetiyle hemde görüntüsüyle harika bir tatlı ortaya çıkacaktır
Şimdiden Afiyet Olsun